Fondatorul WikiLeaks scapă de ancheta pentru viol

  de - | 19 mai 2017, 1:51 PM | Internaţional

  0

  Procurorii suedezi au renunţat la ancheta pentru viol care îl viza pe fondatului WikiLeaks Julian Assange, care dureacă de şapte ani, relatează The Guardian, citat de News.ro.

  „Procurorul-şef Marianne Ny a decis astăzi (vineri – n.r.) să pună capăt anchetei preliminare privind suspiciunile de viol care îl vizează pe Julian Assange”, a anunţat Parchetul într-un comunicat.

  Assange, în vârstă de 45 de ani, trăiesc în Ambasada Ecuadorului din Londra din 2012. El s-a refugiat acolo pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de viol. El a negat acuzaţiile.

  Assange a refuzat să meargă la Stockholm pentru că se temea că va fi extrădar în SUA, după ce WikiLeaks a publicat 500.000 de documente militare secrete privind războaiele din Afganistan şi Irak.

  La scurt timp după ce a aflat decizia procurorului suedez, Assange a publicat pe contul său de Twitter o imagine în care apare zâmbind larg.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad