Update 4„Floare la ureche”! Elevii sunt de părere că probele de Bacalaureat la matematică și istorie au fost mai ușoare decât se așteptau | Interviuri

  de Raluca Medeleanu | 28 iunie 2017, 12:03 PM | Educaţie | Video

  0

  Peste 120.000 de absolvenţi de liceu susţin în toată țara, astăzi, proba de profil la Bacalaureat, anume matematica sau istorie, în funcție de specificul liceului pe care l-au urmat.

  Rămâi cu ochii pe Special Arad. Vom publica subiectele la cele două examene, îndată ce acestea vor fi făcute publice.

  Vineri, 30 iunie, este planificat examenul la o disciplină la alegere, tot în funcţie de profil, iar afişarea primelor rezultate va fi în 5 iulie, până la ora 16:00.

  Contestaţiile vor putea fi depuse tot în 5 iulie, între ora 16:00 și 20:00.

  UPDATE ora 10:30 – La istorie, primele două subiecte au fost analize pe texte date. La punctul 1, elevii au primit un text despre Mircea cel Bătrân și Iancu de Hunedoara și au trebuit să extragă idei din text.

  La punctul 2 a fost Revoluția din 1848 și Comitetul Revoluționar.

  La punctul 3, elevii au avut de scris despre România postbelică.

  UPDATE ora 12:15 –  Special Arad a întâmpinat elevii care ieșeau din examenul de Bacalaureat susținut în sălile Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad, astfel aflând că impresia generală a fost că probele de matematică și istorie au fost ușoare, mai ales, în mod surprinzător, proba de matematică, părere susținută atât de cei care au dat examenul M2 cât și de cei care au dat M1.

  Chiar a fost destul de banal”, ne-a spus un elev care a susținut proba la matematică.

  A fost ușor, ne așteptam la Comunism. Am și repetat. E ok”, ne-a spus o elevă care a dat examenul azi la istorie.

  La proba de matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții din numere complexe, logaritmi și geometrie, potrivit avantaje.ro.

  La subiectul II, absolvenții au primit matrice, iar la ultimul subiect, cunoscut ca fiind și cel cu o dificultate ridicată, elevii au avut de rezolvat mai multe derivate și integrale.

  UPDATE ora 13:00 – Vă prezentăm, în imaginea de mai jos, subiectul I, al II-lea și al III-lea de la varianta 2 a probei de matematică M1:

  subiect varianta 2 mate

  UPDATE ora 13:30 – Inspectoratul Școlar Județean Arad ne informează că în cele 10 centre de examen din Arad, au fost astăzi prezenți 2574 elevi din cei 2713 înscriși la proba de profil.  Din totalul de 139 de absenți, 32 au lipsit la istorie și 107 la matematică.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad