Fiul omului de afaceri Sever Mureşan ameninţă că se sinucide, stând pe o macara de peste opt ore

  de - | 27 septembrie 2017, 7:59 PM | Naţional

  0

  Fiul omului de afaceri Sever Mureşan, Ştefan Mureşan, s-a urcat, miercuri, pe o macara amplasată în Sectorului 6 din Capitală, şi ameninţă că se sinucide, el stând în acel loc de mai bine de opt ore, scrie Mediafax.ro.

  Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov au precizat pentru MEDIAFAX că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, stă de peste opt ore pe o macara amplasată pe Bulevardul Uverturii din Capitală și ameninţă că îşi ia viaţa.

  Motivul invocat ar fi neplata salariului, precizează România TV, citând surse neoficiale.

  Tânărul Ştefan Mureşan şi tatăl său se confruntă în ultimii ani cu probleme financiare. Pe numele lui Sever Mureşen sunt mai multe acţiuni de executare silită, conform portalului instanţelor, notează Adevărul.

  La faţa locului se află mai mulţi negociatori.

  Date despre omul de afaceri Sever Mureşan:

  Potrivit Wikipedia, Andrei Sever Mureşan (n. 23 octombrie 1948, Câmpia Turzii) a fost în tinereţe un tenisman şi ulterior un om de afaceri român.

  După înfiinţarea Băncii Dacia Felix, în martie 1991, Sever Mureşan devine în toamna aceluiaşi an acţionar al băncii în calitate de persoană fizică, apoi, la cererea membrilor fondatori, intră în consiliul de administraţie.

  Între 1992 şi 1994, realizează prin societăţile SC SM Invest Holding SA, Astra Română Capital S.A.H. şi Sita Investment A.G., investiţii masive, astfel că, în cursul anului 1994, participarea acestor societăţi la capitalul social al Băncii Dacia Felix ajunge la 68,89 la sută. Dar chiar dacă devenise în 1994 acţionar majoritar al Băncii Dacia Felix, un an mai târziu, din cauza presiunilor politice pentru a se afilia partidului de guvernământ, ca sponsor electoral al PDSR, Sever Mureşan demisionează din Consiliul de Administraţie.

  La data de 30 decembrie 2007, Curtea de Apel Administrativă din Lyon, Franţa, constată faptul că Sever Mureşan nu are nici o datorie faţă de autoritaţile fiscale franceze pentru anii 1994 şi 1995, pe care s-au bazat acuzarea în cadrul procesului penal. Ca urmare a acestei hotărâri, Ministerul de Finanţe din Franţa, a eliberat un document de degrevare fiscală pentru anii în cauză, ceea ce anulează justificarea procesului penal şi condamnarea primită fără temei. În condiţiile în care Sever Mureşan nu are nici o datorie faţă de autorităţile fiscale franceze, acuzaţia de evaziune fiscală nu este susţinută. În prezent este Founder Group President şi CEO SM Petrol SA.

  Sursa foto: Antena 3

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad