Filmul unei șpăgi de 500.000 de euro primite de fostul viceprimar al Aradului! Ce ușor se fac banii… S-au cerut 3 milioane de euro

  de Special Arad | 24 noiembrie 2017, 11:51 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  A candidat de două ori pentru funcția de Primar al Aradului, dar a pierdut de fiecare dată. Mulți îl vedeau ca pe un om de ispravă și și-au pus toată încrederea în el. Acum este după gratii, fiind condamnat la doi ani de închisoare. Unora li se pare prea puțin după ce fostul candidat la Primăria Aradului a primit o șpagă de jumătate de milion de euro. Mulți bani…

  „Povestea unei şpăgi de jumătate de milion de euro. Eroii: un senator, un milionar şi fostul şef ASF”, este titlul din Adevărul care scrie despre șpaga primită de Ovidiu Marian, arădeanul care a ajuns până în funcția de secretar general al Senatului României. Primar nu a ajuns, dar a ocupat funcția de viceprimar al Aradului în 2008, pentru doar câteva luni.

  „Fostul senator PDL Ovidiu Marian (55 de ani) a fost încarcerat la începutul acestei săptămâni în penitenciarul Arad. Fostul parlamentar a  fost găsit vinovat de trafic de influenţă de Curtea de Apel Bucureşti. El a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare. Magistraţii au mai decis confiscarea sumei de 500.000 de euro de la fostul parlamentar. Marian a fost în 2008, timp de câteva luni, viceprimar al Aradului.

  La alegerile parlamentare din acelaşi an, el a fost ales senator pe listele PDL, dar în anul 2012 s-a alăturat PNL. Marian a ocupat funcţia de secretar general  al Senatului României  în perioada 20 decembrie 2012 – 29 ianuarie 2014, calitate în care ar fi făcut faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA.

  Fostul senator a fost acuzat în dosarul instrumentat de DNA privind o şpagă de jumătate de milion de euro pe care milionarul Ilie Carabulea ar fi dat-o pentru muşamalizarea unui control la societatea de asigurări Carpatica Asig. El ar fi jucat rolul de intermediar între afacerist şi Daniel Tudor, fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

  ovidiu-marian-465x390

  „În realitate, mi-am oprit pentru mine suma de 200.000 euro, iar numiţilor Tudor Daniel şi Tudor Doina le-am dat suma de 300.000 de euro“, a explicat Ovidiu Marian cum s-ar fi împărţit banii.   

  Interceptările ambientale şi telefonice, mărturiile unor martori, denunţul lui Carabulea şi declaraţia lui Ovidiu Marian au fost esenţiale în acest caz.

  „I-am spus lui Carabulea că voi face demersuri pentru a-l ajuta şi că voi interveni la Tudor Daniel, preşedintele CSA de la acel moment, pe care-l cunoşteam prin prisma funcţiei de preşedinte al Comisiei buget-finanţe-bănci din Senatul României. Tudor Daniel a fost de acord să-l ajute pe Carabulea Ilie şi a scris pe un bileţel suma de 3.000.000 de euro, sumă pe care Carabulea Ilie trebuia să o remită în schimbul ajutorului dat“, a  precizat Marian conform adevarul.ro.    

  Carabulea a arătat că din întreaga sumă s-ar fi dat doar 500.000 de euro.

  CITEȘTE ÎNTREAGA POVESTE ȘI DRUMUL BANILOR CU CLICK AICI

  dimploma ovidiu marian

  Anul trecut, noi, cei de la Special Arad, i-am acordat o DIMPLOMĂ.

  Citește cu click pe titlul de mai jos motivul pentru care l-am gratulat pe Ovidiu Marian

  NAȚIONAL: Dimploma „șpăgarul anului”, la concurență cu alți penali, neprinși încă, se acordă lui Ovidiu Marian

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad