Festivalul internațional de film de foarte scurt metraj „Très Court” revine, de data aceasta la Cinema Arta

  de Special Arad | 14 iunie 2017, 6:19 PM | Cultură | Film | Video

  0

  Cinefilii arădeni sunt invitați joi, 15 iunie 2017, începând cu ora 19.00 şi vineri, 16 iunie, la aceeași oră, la Cinematograful Arta, la o nouă ediţie a Festivalului internaţional de film de foarte scurt metraj, unde pot descoperi cele mai bune scurte producţii cinematografice recente din întreaga lume.

  Festivalul internațional de film de foarte scurt metraj Très Court are loc în toată lumea în aceeași perioadă, în 80 de orașe din 25 de țări! Festivalul înseamnă 150 de filme selecționate, o competiție internațională și una românească, o competiție cu tematică feminină și feministă și o selecție pentru copii.

  Competiția internațională reflectă ultimele tendințe în creația de film de pe cele 5 continente și reunește anul acesta 36 de filme, care își dispută marele premiu. Ea este difuzată în toate orașele din lume care găzduiesc festivalul.

  Competiția românească regrupează 22 dintre cele mai bune filme scurte din țara noastră, realizate de studenți la film și arte vizuale sau de amatori din toate colțurile țării în ultimii doi ani. Documentare, drame, comedii, animații și filme experimentale, această selecție prezintă o panoramă a României de azi. Ea este proiectată în majoritatea localităților din România care găzduiesc festivalul.

  Competiția „Paroles de femmes” este centrată pe personaje feminine puternice și contrastante. Veți descoperi portrete și povești de viață foarte diferite, din întreaga lume, dar toate dintr-o perspectivă feminină. Indiferent de vârsta lor, sunt independente, ironice și iau cuvântul cu umor sau cu gravitate. Acest mozaic de universuri feminine luptă cu stereotipurile și cu ideile preconcepute.

  Selecția „Familială” pentru copii trezește curiozitatea celor mai tineri spectatori și mai ales a celor care nu au răbdare mai mult de 4 minute. Filmele sunt recomandate copiilor de peste 7 ani.

  Descoperitor de talente şi apărător al diversităţii culturale, festivalul doreşte să creeze o punte între culturi şi să democratizeze filmul. Ficţiuni, animaţii, documentare, toate genurile sunt permise pentru a exprima cele mai deştepte, cele mai haioase sau cele mai şocante idei.

  3 minute e o adevărată pauză de respiraţie în această epocă în care toată lumea se grăbeşte. Luaţi-vă 3 minute pentru a afla mai multe despre această a 19-a ediţie.

  Informatii despre festival puteti regăsi pe site-ul oficial al festivalului http://trescourt.com/ro, cât şi pe pagina facebook a festivalului  https://www.facebook.com/foartescurt/

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad