Federația Caritas strânge hainele vechi din oraș și împrăștie gunoiul pe unde apucă. Ăsta-i Aradul?

  de Mihai Todoca | 19 octombrie 2016, 12:34 PM | Strada

  4

  Din luna august a acestui an, arădenii care fac curat în dulapuri și doresc să se scape de hainele nedorite, au la dispoziție mai multe containere care sunt puse tocmai pentru a colecta hainele nedorite, alimente neprisabile sau jucării.

  Ideea este una lăudabilă, care ajută (ne place să credem) familiile nevoiașe, chiar dacă unele guri rele spun că aceasta este doar o modalitate pentru anumite firme să facă niște bani în plus, UE subvenționând firmele care se ocupă cu reciclarea materialelor textile.

  Aceste containere sunt amplasate în mai multe locuri din Arad, în apropierea supermarketurilor și prin cartiere. Însă, unii arădeni au considerat că aceste containere sunt universale și le folosesc pe post de pubele de gunoi. Un lucru denotă un caracter mic, dezgustător, egoist și o lipsă crasă de educație. De ce să arunci gunoi într-un container pe care scrie clar ce se pune acolo: adică, haine, pantofi, jucării? De ce trebuie ca unii arădeni să fie atât de nesimțiți ? Asta sunt în esență. Nesimțiți. Dacă minimul de bun simț și de creier îți lipsesc încât să realizezi că poți ajuta un om și fără să faci absolut nimic (adică să nu arunci gunoiul unde nu își are locul!) cum altfel ai putea fi caracterizat?

  Aceasta este una dintre probleme. A doua… dacă ești angajat al unei firme de colectare al materialelor textile folosite și găsești gunoi în containere de colectare, nu îl iei și îl pui pe jos lângă containerul pe care tocmai îl golești! Este o invitație pentru primul nesimțit de a arunca gunoiul ori pe jos, ori înăuntru în containerele de colectare ale materialelor textile. Simțul civic ar trebui să îl împingă pe acel angajat să ducă gunoiul la pubela de gunoi. Nu, nu e treaba lui ca angajat să ducă gunoiul aruncat de alții, la pubelă, dar este datoria cetățenească a oricărui român să își aducă aportul pentru un oraș mai curat.

  Altfel firma de salubrizare a orașului trebuie să strângă și gunoiul second hand, adică cel mutat dintr-o parte în alta. Din păcate nu dintr-un container în altul ci direct pe jos.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce?
   De ce nu există civism?

   ”Merge și așa!
   Să îl strâmgă primăria că doar plătesc atâtea taxe!”

   Mihai! Mihai, Mihai,…
   Nu înțeleg de ce te revolți și îi faci nesimțiți?
   Trăim într-o Țară Anormală! Normal este ca totul să fie pe INVERS. Ghiolbănismele au devenit comportamentele normale. Lipsa celor 7 ani de acasă în rândul majorității cetățenilor este evidentă.

   Și fiindcă nici administrația orașului nu livrează calitate, iar aspectul general este cel pe care în permanență îl vedem în jurul nostru, de Oraș Prăfuit, Uzat,… ce să le ceri oamenilor lipsiți de educația de bază.

   Rușine? Cei aia?

   În orașul în care se amendează câinii cu între 500 și 2 000 de lei, fiindcă pătrund în oboare, piețe și târguri, iar unui IDIOT care conduce beat, fără permis (unii din rândul celor ce se pișă pe cruci la intersecții de drumuri și pun klipul pe FB) atentând la viața celorlalți cetățeni, îi dai o amendă de 300 de lei, nu te poți aștepta să existe civism, bun simț, compasiune, … ”mândrie de arădean”.

   Au ales un Filfizon și gașca de mafioți în fruntea orașului, nu un Om Gospodar. Cine la ales? Păi tot unii ca el și din cei cărora le curg mucii în gură!
   Ăștia nu sunt obișnuiți să măture nici acasă.
   ”Eu să mătur? Fugi de aici. Eu mis doctor!”

   +4 voturi
   +1
   -1
    • Eu cel puțin nu văd ”luminița la capătul tunelului”. Deocamdată!
     Și nu sunt un pesimist de felul meu. Realitatea anormalității normale din România nu mai este o ”interpretare” personală. Este o Realitate ”crudă” ce doar ”nevăzătorii” o pot ignora.

     Și încă un amănunt, … eu am încercat și încerc să fac ”ceva” nu doar să trăncănesc. Insă este descurajator ca mereu să urci la deal singur, fiindcă mulți mă încurajează, dar nimeni nu mai vrea să și contribuie concret. Uneori mă simt ca la ”Tur de France”, când cei de pe margine alcătuiesc din trupurile lor un culoar de trecere îngust și pe lângă greutatea urcușului, mai trebuie să îi ferești și pe cei ce se manifestă gălăgios pe margine.

     0 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad