„Falcă Viteazul”, luptătorul creștin întru preamărirea valorilor liberale. Din Evul Mediu… ÎNAINTE! (Video)

  de Mihai Todoca | 8 noiembrie 2016, 4:13 PM | Pamflet | Topic special

  5

  Duminică, prea creștinul ‘nost primar, prea onestul edil, prea primarul primar Ghiță Falcă a fost la un miting al liberarilor în București. Lumea și țara, frunza și iarba, ce mai o dăm încolo și încoace? ‘Jde mii de oameni au venit să îl asculte, să îi pape fiecare cuvințel.

  Câtă mărire, câtă iubire a valorilor liberale! Parcă erai într-o biserică de negri unde se băga muzică gospel. Ah, de-ar fi fost măcar așa… Coloana sonoră pe care Falcă și-a expus repertoriul a fost desprinsă dintr-un film de Stephen King, undeva între „Children of the corn” și o reclamă la o asigurare de viață. Se uitau bieții oameni la apucatu’ ăsta de pe scenă și se gândeau dacă cianura vine și în variantă „de supt”.

  Luminile care veneau undeva din josul scenei, îi luminau fața exact ca și lui Johnny al lui Kubrick din „The Shining”.

  heres-ghita

  Ajuns pe scenă, Falcă era în elementul lui, ca un pește în apă, ca o babă lângă moaște, ca un paloș în mâna lui Mircea. „Noi suntem oamenii care am învățat, de mici, rugăciunea Tatăl nostru” (muzică de pian în fundal, lacrimi, ologii au început să meargă, orbii să vadă, muții să vorbească), „Cu imnul național în suflet, vă doresc ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Să binecuvânteze România! Să binecuvânteze familiile din România! Și împreună… să fim puternici! Pentru viitor! Noi și România, ÎNAINTE!”. Mulțimea în delir, cereri în căsătorie pe loc, nașteri instantanee, o nebunie, dom’le! Spectrul lui Sergiu Nicolaescu făcându-și loc prin mulțime: „Cu tine trebuia să fac Mihai Viteazul!”.

  Finalul apoteotic, demn de Nunta lui Figaro, a dus în final la lărgirea granițelor României cu 300 de km în toate direcțiile, iar Ungaria a declarat limba națională oficială cea română!

  Dragoș Pătraru a punctat perfect: „A sunat Evul Mediu să își ceară ideile înapoi!”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. falcă fălcuță!!! Drăguțule de ”viteaz” ce ești!

   L-au ghicit pe Blejnăruț al tău! Se strânge lațul … și de gâtul tău!
   L-au băgat la ”bulău” pe 30 de zile. Urmezi în curând și tu ”Viteazule” ce spuneai tatăl nostru înainte să înveți ”Cățeluș cu Părul Creț”. Tot Sorinelu te-a îvățat cum să dosești șpăgile? No vezi că procurorii DNA s-au prins de șmecherie.

   Da Sorinelu o să vă tragă după el pe toți!

   Băselu și TU urmezi șacalule, că doar erai Bosul hoardei de prădători pedeliști. Ca Alibaba … și cei pedeliști voinici.

   Mai vă aduceți aminte ce strigau angajații Poliției Române aruncând cu caschetele în curtea prezidențială de la Cotroceni? ”Ieși afară Javră Ordinară”

   Acum se potrivește mai bine ”Marș la Cotețul cu Gratii”!

   +23 voturi
   +1
   -1
  2. eu nu stiu cum a fost votat de atatea ori?De cate ori apare la TV, indiferent de loc si post, individul asta vorbeste si rosteste vorbe si cuvinte fara continut.Ne da el lectii despre cine-i de stanga si de dreapta, mocanu asta din Brad.Teatru Ioan Slavici-arata cum arata, stadionul taiate 5000 de locuri, se va termina in 2018, la nici un stadion din Europa nu s-a lucrat atat de mult, si asa putine locuri.Acum cere bani de la CN de Investitii pentru terminarea stadionului si a bazinului de inot.Cand il vezi cum explica, cati metrii cubi de beton a bagat la stadion, ai impresia ca a depasit National Arena din Bucuresti.El crede ca ne abureste, dar se abureste singur, pentru ca exagereaza in multe lucruri spuse, necrezute de oamenii seriosi, si i-a plasa singur.Si pacat pentru aradeni.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad