„Eu am treabă, da?” Cu mașina lăsată pe avarii, o femeie a încurcat traficul pe centru. Numerele? De Italia…

  de Mihai Todoca | 27 iulie 2017, 12:12 PM | Strada

  2

  Toți suntem ocupați, Toți avem câte un loc în care dorim să ajungem, avem urgențe, ne grăbim, ba la piață, ba la medic, ba la farmacie în cazul de față. O femeie a oprit mașina, lăsând-o pe avarii, pe Bulevardul Revoluției chiar după intersecția cu strada Crișan. Tacticos, doamna s-a dus la farmacie și nu credem că nu a auzit claxoanele șoferilor care se înghesuiau să își facă loc. Locuri în parcarea amenajată între liniile de tramvai, erau. Dar graba, comoditatea și nepăsarea față de ceilalți participanți la trafic au primat, iar astfel s-au auzit multe claxoane, unele vociferate și nervi întinși la o oră când traficul este destul de greoi oricum.

  Dacă i se întâmpla doamnei același lucru… oare nu se enerva și ea?

  Un simplu simț civic era necesar pentru a se evita situația asta. Nu e singura, bineînțeles, dar a avut ghinionul să o „chipărim”. Sunt mulți șoferi care parchează cum îi taie capul și, promitem, o să mai scriem.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bunul simț civic nu se va vedea decât în urma aplicării de măsuri coercitive… Atâta timp cât ne lovim zilnic in trafic de astfel de întâmplări ( poți face un întreg album, zi de zi, doar traversând orașul) dar nu vezi niciodată politia luând măsuri, aceste situații nu se vor împuțina, dimpotrivă. Putem face ceva? Ne putem uni vocile cerând celor ce conduc urbea să aplice legea și să condamne nesimțirea? Da, putem. Atâta timp însă când vedem tocmai pe cei apropiați Primarului (v. articolul de mai sus) afișând o nepăsare suverană fata de bunul simț civic, e clar că un astfel de demers e sortit eșecului. Dar nici alternativa de a ne complace și a trăi în mijlocul autocrației nesimțirii nu e ușor de digerat…

   +16 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.