Este din Arad și e numărul 1 în clasamentul Federației de Ciclism din Spania! Denis are doar 18 ani și face furori

  de - | 14 octombrie 2017, 12:36 PM | Internaţional | Sport

  2

  Sportivul de origine română Denis Vulcan are doar 18 ani și din 2002 locuiește în Albatera, provincia Alicante. În tot acest timp, tânărul a reușit performanța extraodinară de a ocupa locul 1 în clasamentul individual al Federației Spaniole de Ciclism, la categoria Under 23.

  Într-un interviu pentru site-ul Ciclo21.com, Denis vorbește despre începuturile carierei sale de sportiv și despre obiectivele pe care le are. Iată o parte din întrebările la care a răspuns tânărul ciclist.

  „M-am născut la 18 august 1999, în Arad, România. Părinții mei, ambii de origine română, au ales Spania pentru a-mi putea oferi un viitor mai bun, dat fiind că situația economică nu era bună. Aveam doar trei ani când am venit în Spania, în localitatea Albatera, provincia Alicante. De trei ani particip la diferite competiții din lumea Ciclismului și fac parte din echipa Cartagena-Esetec”.

  În afară de ciclism cu ce te mai ocupi?

  „Anul acesta am luat bacalaureatul și aș vrea să studiez fizioterapie. De asemenea, mă pregătesc intensiv la engleză, pentru a obține certificatul pentru nivelul B2. Dar cel mai mult îmi doresc să obțin carnetul de conducere, pentru că e ceva esențial.”

  Cum te-ai defini ca ciclist și în ce vrei să te specializezi?

  „Cred că până acum m-am descurcat destul de bine, chiar dacă poate îmi lipsește acel zvâc exploziv pentru a termina un sprint. Mi-ar plăcea să am o specializare diversă pentru a putea participa în tururi de ciclism pe etape.”
  Cu ce sportiv te-ai compara atunci când vorbim de stil? „Adevărul e că niciodată nu m-am gândit. Dar aș vrea să spun că cicliștii mei favoriți sunt Adriano Malori, Rigoberto Urán și Tom Dumoulin.”

  Poți să ne faci un scurt istoric al activității tale ca ciclist?

  „Au fost etape extraordinare și etape în care nu am reușit să arăt tot ceea ce pot, dar din toate am avut mereu de învățat. Directorul Jesús Buendía mereu m-a sprijinit și m-a ajutat să-mi corectez defectele și să mă adaptez. În primul an competițional am reușit să mă mențin în primii zece. Iar de-a lungul scurtei mele cariere aș vrea să amintesc de triumful meu în competiții pe etape la Memorial Pere Vilardebó, Circuito Cántabro y Vuelta a Talavera.”

  Acum ești numărul unu în clasamentul individual al Federației Spaniole de Ciclism (RFEC), la categoria under-23. Te consideri cel mai bun junior din Spania?

  „Sunt foarte bucuros de acest clasament al RFEC, dar nu cred că există „cel mai bun junior din Spania”. Există un grup cu același nivel, din care fac și eu parte, dar uneori trebuie să ținem cont că nu întotdeauna suntem în aceeași formă.”

  sursa: EVZ

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad