vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    „Erau fecale peste tot!…” Csilla, o altă mamă care a evadat din Spitalul Județean împreună cu copilul ei. Povestea celor două zile petrecute de ea la Boli Infecțioase Copii

    de Lucian Dănilă | 10 martie 2017, 8:09 AM | Știri Arad | Topic special

    6

    Știri Arad. Tot mai multe mămici au decis, după apariția scrisorii Cristinei Rusu, să își scrie și ele experiențele trăite la Secția de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean Arad și să ni le ofere spre publicare. „Poate așa se schimbă ceva”, ne scriu aproape toate.

    După protestul mămicilor care a avut loc marți în fața spitalului, după mărturisirile asistentelor din această secție, după ce am redat fotografii din această secție, acum vă prezentăm noi povești trăite de mămicile din Arad.

    Scopul este unul singur: să se schimbe ceva în bine! Pentru copii, pentru părinți, pentru normalitate. Suntem în Europa anului 2017…

    Povestea pe care o prezentăm astăzi este a Csillei Dorotea Nagy, o altă mamă care a trecut timp de 48 de ore, în urmă cu aproape doi ani, printr-un calvar în secția amintită. Csilla este și ea o mamă „evadată” pe propria semnătură din spital. „Am fost 16 în patru paturi”, spunea Csilla printre multe altele…

    Povestea Csillei despre cele două zile pe care le-a petrecut în spital împreună cu copilul ei:

    „Am fost internată cu copilul în vara anului 2015.

    Totul a început așa. Copilul a facut febră 41 într-o sâmbată și am chemat salvarea. I-au administrat medicamente și mi-au sugerat să merg la spital. Am mers pentru binele copilului. Am ajuns la UPU. Au fost doamne foarte drăguțe, probabil au vazut cât am fost de speriată. Mi-au spus că trebuie să-l internez pe copil. Am acceptat cu greu pentru că știam de condițiile proaste din spital, dar pentru binele copilului am zis că accept orice. Am ajuns la cabinetul de internări. Doamna asistenta care ne-a făcut internarea a fost și ea drăguță, în felul ei. M-a intrebat de ce am venit la spital doar cu febră, nu puteam să-l învelesc într-un cearceaf ud ca și ele doar atât pot face și că probabil o să stam mai multe mămici într-un pat.

    A fost primul șoc. Am ajuns într-un salon de la parter. Am avut „noroc” că am fost repartizată într-un pat cu o mămică foarte ok și pe tot parcursul internării am stat împreuna. Dupa câteva ore copilul meu a început sa tremure foarte tare de la febra mare. Mă rugau să-i ud cearcaful de mai multe ori să i se reducă febra mai repede. Am uitat să menționez că la internare nu a avut nimic în afară de febră. Dar din pacate, după internare, a început să aibă și diaree de mai multe ori. De aici a început calvarul, știam ca nu aveam sa ies cu el de acolo până nu se facea bine. Țin să menționez că era un băiat de vreo 15 ani care săracul nici măcar nu reușea să ajungă la baie, dacă mă înțelegeți la ce ma refer… Erau fecale peste tot, pe jos în salon, pe coridor, mirosul insuportabil. Ulterior am fost transferată într-un salon de la etaj. Am ajuns în salon și spre oroarea mea am constatat ca eram 16 persoane (mămici cu copii) într-un salon cu doar 4 paturi.

    Nu este o noutate pentru nimeni că nu am putut dormi. A doua zi, duminică dimineața, la ora 6 tronc, tronc. Au venit infirmierele să facă curățenie. Nu s-au făcut analize, nu am discutat cu nici un medic. M-au mutat în alt salon într-un pătuț de fier, m-am simțit norocoasa, a trecut cumva ziua de duminică. Copilului îi trecuse febra se simțea mult mai bine dar nu mă puteau externa până avea diaree. În noaptea aceea a mai venit o mămică cu un copilaș, am fost mutate din nou, în toiul nopții, cu o altă mămică în pat. A trecut cumva noaptea. Luni dimineața au venit să-i recolteze pobe de sange. A fost groaznic. Și dupa câteva luni i-a fost frica de doamnele cu ochelari îmbrăcate în alb. Nici atunci nu l-a văzut medicul. Am hotărât sa ies din spital pe propria răspundere, pe semnatură.

    Uitânu-ma ulterior pe fișa de externare, medicul a fost Dr. Oprea Dana.

    Csilla Dorotea Nagy”

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Nu de mult lumea medicală din Ungaria a fost răscolită de o doctoriță de copii revenită după ani de practică din Anglia și care a povestit faptul că multe proceduri învățate de ea în Ungaria au fost considerate acolo ca fiind barbare și la care a trebuit să renunțe.
      Prima menționată a fost compresa rece la copii în caz de febră mare…

      +6 voturi
      +1
      -1
      • Poate o fi așa, și om fi noi mai barbari, sau oare or fi eternele duble standarde vis-a-vis de central-est europeni?

        Bestiile cu chip uman care violează copii, molestează femei, nu vor să muncească și își spun refugiați, în fapt fiind imigranți, ce sunt în aceste cazuri?
        Barbari e puțin spus.

        Revenind la temă, experiența noastră este una similară cu a mamei din articol, dar au mare noroc „doamnele” respective angajate ale MS (asistente, doctor) că avem femei cu suflet blând și iertător dar, sper că va veni și pentru ele ziua răsplatei sau, măcar, va intra în efect principiul a 3-lea al mecanicii, aceaste legi fiind universale, nu prea te poți feri de ele.

        +1 voturi
        +1
        -1
    2. DOAMNA ASISTENTA MACAVEI nu credeti ca ar fi cazul sa vedem din partea dumneavoastra o demisie de onoare? chiar mai e nevoie sa suportam magariile facute de dumneavoastra? deja e prea mult! RETRAGETI-VA! in toate sectiile e o problema grava la capitolul ingrijiri! nu mai aveti nicio autoritate!!!!!

      +5 voturi
      +1
      -1
    3. …sper ca aceste opinii sa ajunga la Min.Sanatatii si la Min.Muncii deopotriva .
      Ma mir ca nu le este rusine sa ceara ….sa le si mareasca salariile acestor purtatori de halate albe .
      Iar mister cionca dar si CAS Arad sa le verifice prezenta la serviciu si-i plateasca conform statului la program . nu dupa semnatura din condica .
      in wekeend nu e program la laborator / pai nu e spital judetean ? pentru asta se acorda bani in plus .

      plecati in EUROPA si faceti acolo asa.
      asa e peste tot in spitale , primordial : plicul si plecarea cat mai repede de la serviciu . de eficienta lor m-am convins si v-ati convins.
      sa va fie rusine .

      +2 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    2 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.