joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Episodul „lagărului de exterminare” ia amploare! Claudia, o altă mamă, își spune povestea din spital!

    de Mihai Todoca | 6 martie 2017, 2:20 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    1

    Știri Arad. După episodul „Cristina și fiica ei au evadat ieri noapte la ora 4 din „lagărul de exterminare” Spitalul Județean Arad! Povestea cumplită a celor zece ore petrecute în spital” , în care o mămică prezenta o imagine oribilă din interiorul Spitalului Județean, o altă mămică își expune cazul ei în urma celor publicate pe Special Arad înainte cu o zi.

    Mai jos redăm povestea acesteia publicată pe facebook:

    „Acum imi spun si eu povestea mea si rog si alte mamici sa isi spuna si ele problemele cu care s-au confruntat…cu cat suntem mai multe si mai unite cu atat putem fi auzite mai bine…. Noi am fost sa facem antirabic la spitalul de boli infectioase de pe 6 Martie (copilul meu a fost atacat si muscat in plina de zi de cainii strazi -asta e alta poveste made „traim in Romania”) ,i sa prescris 5 injectii antirabic. Ne-am dus la acel spital „horror” mai sus mentionat. Am asteptat la cabinetul de la poarta vreo jumatate de ora dupa care a venit o asistenta plina de aur de parca lucra la bijuteria Iosa. A consultat alt pacient inaintea noastra, i-a facut injectia (totul cu usa deschisa , am vazut totul de pe hol), apoi a venit randul nostru….mi-a spus sa pun copilul pe pat (patul era jegos si fara hartie de protectie), a complectat fisa, a pregatit injectia si se pregatea sa o administreze fara sa se fi spalat pe maini. am urmarit-o, nici la pacientul din inainte nu s-a spalat, nici la noi…am oprit-o si revoltata i-am spus sa nu imi atinga copilul pana nu se spala pe maini. I-am spus : „suntem intr-un spital de boli infectioase, ai venit de pe sectie de sus, pana aici ai pus mana pe mai multe usi,ai avut alt pacien inainte, …cum e posibil asa ceva”….cu o privire rece se uita la mine si imi raspunde ca ea nu imi expune copilul la nimic. Eu ca mama am incercat sa imi protejez copilul si am refuzat sa ii faca injectia pana nu se spala pe maini. Mi se pare un lucru elementar sa te speli pe maini dupa fiecare pacient mai ales intrun astfel de spital. nu am de gand sa povestesc de atitudine si de comportament…au urmat si alte vizite din 5 doar o asistenta s-a spalat pe maini. copilul meu de 7 ani le-a spus „nu imi faci injectia pana nu te speli pe maini”. Din pacate multe dintre asistentele medicale nu respecta lucrurile de baza,nu au bun simt si sunt lipsite de umanitate….de ce si-au ales astfel de meserie???? Daca le dai o mica atentie isi schimba imediat mimica si sunt chiar in stare sa fie dragute, sa isi faca treaba bine si chiar sa zambeasca….”

    17094250_608293706037139_1347143726_n

     

    Aceste ieșiri în spațiul public nu au rămas fără ecou. L-am contactat pe Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, pentru a afla poziția consiliului legat de cele declarate în presă. Acesta ne-a spus că de dimineață l-a convocat pe președintele CA, Mihai Șeran, să verifice cele publicate de redacția noastră, să întocmească o comisie de analiză și să se ia decizii de sancționare deoarece, așa după cum a spus Cionca: „este o problemă mai mult de atitudinea față de pacienți și nu atât de aparatura medicală.  Apreciez demersurile făcute de doamna respectivă iar eu, din postura de părinte aș fi avut o atitudine mult mai dură.”

    Mai departe , Mihai Șeran,  președintele CA ne-a confirmat cele spuse de președintele Consiliului Județean și a mai completat:„într-o ședință de lucru la care au participat și directori ai Direcției de Sănătate Publică Arad, împreună cu șefii secțiilor de pediatrie, am constatat că nemulțumirea acestei doamne nu este singulară și trebuie privită într-un cadru mai extins. Anume faptul că există epidemii de rujeolă și patologii care se manifestă cu diaree acută și vărsături, care au condus la internarea atât a pacienților cât și a însoțitorilor, peste capacitatea prevăzută în structură. Cu mult peste, vorbim de un procent de peste 50 la sută. Acesta fiind unul din motivele ce au generat nemulțumirile legate de aglomerarea pe secții și posibilitatea personalului medical de a se deplasa în interiorul secției.

    Acum, asta se face, se indentifică soluții pentru a mai degreva spitalul de numărul mare de pacienți care se adresează în perioada asta spitalului, mă refer la pacienții cu patologiile evidențiate anterior. Se propune o conlucrare cu toate spitalele din județ,mai eact cel da la Lipova, Ineu și Sebiș, care au secții de pediatrie. Vă pot spune că la Timișoara nu mai primesc pacienți. Doar că la spitalele menționate este nevoie de medici specialiști iar Spitalul Județean Arad își exprimă disponibilitatea de a delega specialiști care să lucreze în acele spitale. ”

    Iustin Cionca a mai declarat că urmează să își exprime o poziție clară după ce comisia de analiză va finaliza ancheta.

    Revenim

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Din pacate asta nu e o tara in care sa faci copii. Pe 6 martie iti duci copilul cu rujeola si il scoti de acolo cu sifilis si hepatita C. Ce-am facut mai nene mai? Daca eram eu in locul mamei cu copilul pt antirabic….cred ca-i trazneam o scatoalca la aurifera aia cu dedicatia…mars la chiuveta si te spala pe ghiulurile alea infecte si de prost gust… ce sa mai zic daca incerca vreun spagat cu mine….cred ca o luam de cap si o puneam in cuier.

      +6 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.