marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Echipa arădeană „Shimano PescuitArad” a adus România pe locul 4 în clasamentul mondial de pescuit crapi

    de Special Arad | 2 mai 2017, 9:44 PM | Sport

    2

    În luna aprilie, echipa Shimano PescuitArad.ro a participat la prima ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Feeder pe Cluburi, desfășurată în Spania pe râul Xúquer între localitățile Fortaleny și Riola. Arădenii s-au clasat în prima zi pe locul al 10-lea, iar în cea de-a doua zi au reușit performanța de a ajunge pe primul loc, astfel că rezultatul final i-a clasat pe locul al 4-lea din 31 țări concurente.

    Performanța aceasta pentru România este cu atât mai remarcabilă, cu cât țara noastră a fost reprezentată la acest campionat nu doar de o singură echipă, ci chiar două din județul Arad! Alături de echipa Shimano PescuitArad.ro, a participat și echipa AS de Pescuit Fîntînele Feeder, acesta obținând onorabilul loc 11 în clasamentul final, după ce în prima zi era pe locul 15, iar în a doua zi a reușit să „lovească” Top 10-ul, situându-se pe locul 9.

    Pista concursului a fost structurată pe 4 sectoare, A, B, C și D, dintre care primul sector cu lățimea de maxim 25 m și adâncimi de până la 6-8 m pe mijloc, debit mare, curent puternic și cu crapii adăpostiți sub vegetație, iar celălalte sectore structurate pe aproximativ 50 m, cu un curent moderat, adâncimi până în 5-6 metri și cu vegetația din apă aproape inexistentă.

    Echipa arădeană relatează experiența în felul următor: „în sectorul A pescuitul trebuia să fie foarte precis, cât mai aproape de stuful aflat pe malul de vizavi. Pe înțelesul tuturor, cu cât lipeam montura de stuf, cu atât trăsătura venea mai repede. În cazul în care nu reușeam acest lucru, trăsătura întârzia să apăra sau nu mai survenea deloc. În celelate trei sectoare (B, C și D) peștii erau în număr mai mic și mult mai suspicioși, iar pescuitul a trebuit alternat pe 3 vaduri și făcut cu mare atenție. Aveam de a face cu pești semi-sălbatici, iar când spunem cu mare atenție, ne referim la faptul că un coș de viermuș colat introdus în plus, pe același vad, speria peștele deoarece acesta asocia abundența de hrana cu un pericol. Pe lângă numeroasele structuri aflate în apă în sectorul A, malurile albiei erau consolidate în toate sectoarele cu bolovani, iar folosirea firelor groase era obligatorie”, relatează echipa Shimano PescuitArad.ro.

    top campionat pescuit arad si fantanele

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    4 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.