joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    După scandalul „piuneza în pâine”, brutăria Cara prezintă procesul de fabricare a pâinii (VIDEO)

    de Andrei Fuliaș | 27 aprilie 2017, 8:16 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    1

    Știri Arad. Special Arad a prezentat marți pățania unei arădence care, cu o seară înainte, la masa de cină, a fost șocată după ce a găsit o piuneză într-o felie de pâine cumpărată de la un supermarket și produsă de brutăria Cara. Ei bine, în urma articolului respectiv, am fost contactați de către cei de la brutărie. Și vă mărturisim că, încă din debutul discuției telefonice, reprezentanții brutăriei ne-au spus că nu ne-au sunat nici pentru a ne certa în legătură cu cele scrise și, mai important, nici pentru a nega în vreun fel întâmplarea. Am fost plăcuți surprinși de atitudinea acestora și, după câteva minute de discuții amicale, am convenit împreună că dacă vor să arate cititorilor noștri și, totodată, consumatorilor lor că întâmplarea cu piuneza în pâinea respectivă a fost într-adevăr una nefericită, cel mai bine ar fi să facem un reportaj chiar din locația în care se fabrică pâinea.

    Zis și făcut! Astfel, miercuri dimineața, doi redactori Special Arad și patru membrii ai familiei Cara și-au băut cafeaua împreună chiar la sediul Brutăriei Cara. Nu înainte însă de a ne invita să vedem și să filmăm tot procesul de fabricație a pâinii. Totodată, am fost invitați în absolut toate încăperile din acea locație de pe strada Hunedoarei – nr. 52.

    Vă mărturisim că, după ce am constatat cum este fabricate o pâine în această brutărie, atât noi, cât și familia care patronează mica afacere, am stat să analizăm și să dezbatem despre cum ar fi putut ajunge acea piuneză într-o pâine. Procesul de frabricație îl puteți vedea și dumneavoastră, în materialul video atașat la finalul acestui articol. Așadar, putem respinge încă din start ideea că piuneza s-ar fi putut afla în făină, deoarece aceasta trece printr-un aparat dotat cu o sită deasă prin care nu încape acel obiect. Mai departe, în sare nici nu poate fi vorba, deoarece aceasta este presărată cu mâna peste aluat, deci s-ar simți. Să fi fost în drojdie? Puțin probabil. Ei bine, după ce este frământat bine de un alt aparat, aluatul este luat la mână, bucată cu bucată și frământat încă puțin manual. Deci, teoretic te-ai înțepa în mână cu o astfel de piuneză. De la frământat, aluatul stă preț de 10-15 minute la dospit, după care este introdus în cuptor, la temperaturi de peste 200 de grade. Cel puțin teoretic, o piuneză cu capăt din plastic ar trebui să se topească la astfel de temperaturi ridicate. Mai departe, după coacere, pâinea este dusă la aparatul de feliat, apoi ambalată și transporată la magazine chiar de către unul dintre membrii familiei care patronează brutăria.

    Așadar, luând pas cu pas tot procesul de fabricare a pâinii, ne-a fost destul de greu, ca să nu spunem imposibil, să găsim vreo explicație despre cum a ajuns acea piuneză în pâine, fiindcă de ajuns a ajuns, iar noi, cunoscând destul de bine persoana care a găsit-o, avem încredere în ceea ce ne-a povestit. Repetăm, nici măcar cei de la brutărie nu și-au pus problema cum că doamna respectivă ar fi mințit cu ceva. Dimpotrivă, aceștia au apreciat demersul dânsei, spun că regretă situația și prin intermediul nostru își prezintă scuze pentru acel inconvenient.

    În final, unul dintre reprezentanții brutăriei Cara ne-a făcut și o demonstrație despre cum poate fi introdus orice obiect într-o pungă de pâine, desfăcând banda adezivă cu care sunt lipite pungile, iar apoi lipind-o la loc, lăsând astfel de înțeles că pot ajunge lucruri într-o pâine chiar și după ieșirea produsului pe ușile brutăriei. Desigur, dacă am lua în calcul o astfel de supoziție, este clar că la mijloc ar fi vorba despre reaua intenție a cuiva.

    În continuare, vă lăsăm pe dumneavoastră să vizionați materialul video cu întregul proces de fabricare a pâinii din brutăria Cara, nu înainte a vă menționa că familia care patronează mica fabrică de pâine își arată disponibilitatea de a deschide porțile oricui dorește să vadă ceea ce am putut vedea noi.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    0 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.