Sorin Mîneran pleacă vineri spre Capitală. Va alerga duminică pe străzile Bucureștiului cu un scop: să obțină cel de-al patrulea titlu național la maraton. Sorin este campionul României în 2014, 2015 și 2016, iar marele său obiectiv este să participe la Olimpiada de la Tokyo din 2020, chiar la proba de maraton.

Îl puteți vedea în fiecare seară pe pista de alergare a arenei Gloria. E mărunțel, undeva la 172 de cm și doar 58 de kilograme. În astfel de competiții nu poți fi greu, pentru că e de ajuns de greu ceea ce fac acești sportivi. În fiecare seară ajută copii, tineri, oameni maturi să alerge, le pregătește exerciții speciale, le oferă programe de antrenament.

„Este o muncă titanică. Este o performanță pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi, fiecare arădean în parte. Sorin Mîneran a dus Aradul în fruntea țării și o face neîntrerupt de trei ani încoace. Marele lui obiectiv este participarea la Olimpiada din 2020. Este o probă în care nu concurezi doar cu adversarii, cu cei care aleargă în acea competiție. Este o probă în care în primul rând lupți cu tine, cu limitele tale, cu durerile tale, cu fiecare fibră care ți se întinde, cu fiecare inspirație și expirație, cu fiecare kilometru în parte”, scriam anul trecut despre Miki, cum îi spun prietenii.

Acum nu putem spune decât: Du-te Miki, du-te! Și întoarce-te cu un nou titlu de campion al României.

mineran 1 mineran 3

Lucian Dănilă, 11 octombrie 2017, 12:22 PM