Dragoljub Zamurovic i-a dus pe arădeni „printre alții”. Expoziție foto cu Șvabii dunăreni din Europa de sud-est astăzi

  de Raluca Medeleanu | 11 octombrie 2017, 9:19 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  1

  „Printre alții. Șvabii dunăreni din Europa de sud-est astăzi” este numele expoziției de fotografii vernisate ieri după masă, în Sala Clio, în prezența artistului fotograf Dragoljub Zamurovic, unul dintre cei mai mari fotografi din Serbia, care a colaborat, de-a lungul timpului, cu mari publicații internaționale cum ar fi National Geographic, New York Times sau Figaro.

  Expoziția a constat în 60 de fotografii, fiecare arătând ocupațiile din ziua de astăzi a șvabilor din România, Ungaria, Serbia și Croația, fiecare însoțite de o tăbliță cu două, trei paragrafe prin care se descrie viața persoanei ilustrate. Printre cei fotografiați, îl amintim și pe Ștefan Hell, de origine din Sântana, laureat al premiului Nobel pentru Chimie în 2014.

  Alături de fotograf au fost și prof. Michael Szellner (profesor de fizică la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad), Claudia Boghicevici (vicepreședinte al Consiliului Județean Arad) și Peter Hügel (directorul Complexului Muzeal Arad).

  Peter Hügel a spus că expoziția este o continuare a unui proiect pe care Complexul Muzeal l-a derulat în 2012, la 300 de ani de la venirea șvabilor în zona noastră, proiectul respectiv constând într-o expoziție istorică.

  „Atunci ne întrebam cum facem continuarea căci era un lucru care cerea continuare. Și atunci domnul Cristea, care astăzi nu este aici, a venit cu ideea: «Domnule, am găsit poate cel mai bun fotograf sârb și voi face o continuare a poveștii în zilele noastre», ceea ce s-a și întâmplat”, a spus acesta.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad