Douăzeci de medici au operat timp de șase ore o fetiță la Timișoara, într-o operație în premieră

  de - | 27 septembrie 2017, 8:19 AM | Regional

  0

  Viata unui copil a fost salvata la Timisoara dupa o mobilizare exemplara a doctorilor de la trei spitale. Acestia au muncit cot la cot pentru reusita unei interventii chirurgicale printr-o metoda care s-a executat pentru prima data in Timisoara. informeaza opiniatimisoarei.ro..

  Pacienta, o fetita de 11 ani, care avea o malformatie la nivelul fetei, a fost operata prima oara joi la Clinica de Chirurgie Maxilo – Faciala, unde medicii au reusit sa ii opreasca temporar o sangerare masiva. Din cauza hemoragiei se impunea o noua interventie, mult mai complexa, scrie opiniatimisoarei.ro.

  Copilei i-a fost indusa starea de coma pentru a fi transportata in deplina siguranta de la Spitalul de Copii Louis Turcanu la Spitalul Judetean Timisoara. Aici o echipa uriasa s-a constituit rapid pentru interventie.

  Zeci de medici si asistente au intrat in sala de operatie unde au intervenit asupra malformatiei, dar si pentru a reduce riscul unei noi sangerari puternice. Metoda folosita de echipa medicala a fost executata in premiera la Timisoara.

  Procedura a durat 6 ore, iar copilul este in afara oricarui pericol.

  La aceasta operatie de exceptie au participat doctori de la Sectia de Chirurgie Pediatrica, Chirurgie Maxilo Faciala, Neurologie, ATI si personalul sectiei de Radiologie si Imagistica Medicala.

  sursa: opiniatimisoarei.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.