Zeci de poeți, prozatori, eseiști și dramaturgi din Arad și din întreaga țară sunt invitați între 27 și 30 aprilie la Arad, la cea de-a III-a ediție a Festivalulului „Zile și Seri de Literatură Doinaș”, care anul acesta a primit în titlu un acronim în plus… cu un diacritic în minus. „ȘAD” ar fi venit din „Ștefan Augustin Doinaș”, evident, dar suntem mai triști în această primăvară iernatică, așa că-i șade mai bine doar SAD – o fi zis organizatorii.

E o tristă coincidență și faptul că evenimentul organizat sub egida Consiliului Județean și a Centrului Cultural Județean Arad concurează cu Festivalul de Științe Umaniste „Despre rău”, organizat în aceeași perioadă, dar de către Centrul Municipal de Cultură. Tot un drac îi… cel puțin pentru Gheorghe Falcă, care în deschiderea ședinței CLM de astăzi a anunțat cu surle și trâmbițe că Primăria finanțează festivalul dedicat marelui poet născut la Arad. Tristă, tristă confuzie…

Invitații Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș – SAD” sunt: Lia Alb, Ana Alexandrescu, Simona Antonescu, Șerban Axinte, Eli Bădică, Diana-Maria Bădică, Lucia Bibarț, Svetlana Cârstean, Marius Chivu, Liliana Corobca, Tudor Crețu, Radu Pavel Gheo, Vlad A. Gheorghiu, Iulia Gherasim, Petru M. Haș, Matei Hutopilă, Monica-Rodica Iacob, Alina Ledeanu, Cosmin Leucuța, Ioan Matiuț, Ștefania Mihalache, Andrei Mocuța, Gheorghe Mocuța, Bogdan Munteanu, Dominica Pop, Alexandru Potcoavă, Mircea Pricăjan, Ana Pușcașu, Eugen Rogojan, Dani Rockhoff, Robert Șerban, Horia Ungureanu, Radu Vancu, Dragoș Varga.

PROGRAM:

27 aprilie, ora 16:00
REVISTA IOCAN – PROZA DE AZI – GENUL SCURT
Librăria Corina & Galeria Delta

28 aprilie, ora 10:00
MODERNITATEA ÎN ÎNȚELEGEREA CERCULUI LITERAR DE LA SIBIU
RADU VANCU & DRAGOȘ VARGA
ALINA LEDEANU – REVISTA SECOLUL 21
Sala Ferdinand (Primărie)

28 aprilie, ora 16:00
DUPĂ-AMIAZA POEȚILOR, MARATON POETIC
Turnul de Apă

29 aprilie, ora 10:00
DIVANUL PROZATORILOR
Librăria Corina & Galeria Delta

SAD

[email protected], 20 aprilie 2017, 3:41 PM