Directorul CET Arad solicită Guvernului subvenţii direct pentru producătorii în cogenerare

  de Special Arad | 9 noiembrie 2017, 6:10 PM | Administraţie

  3

  ComunicatDaniel Doble, directorul CET Arad, solicită modificarea în regim de urgenţă a legii 325/2006 si adoptarea unei strategii energetice naţionale adaptate realităţilor la nivel european şi mondial. El solicită subvenţii acordate direct producătorilor în cogenerare, pentru a salva CET-urile din România. “Avem nevoie de o strategie energetică naţională foarte clară. Fără măsuri urgente şi cu reglementările existente în domeniul distribuţiei gazelor  şi energiei electrice în România vor dispărea aproape în totalitate. Centralele Electro Termice care funcţionează pe gaz şi cărbune. Acestea asigura aproximativ 40% din energia electrică pentru ţara noastră. Nu se poate da vina la nesfârşit pe managementul local al CET-urilor. Dacă toate centralele au probleme la nivel naţional, înseamnă că avem o problemă de sistem pe care nu mai putem să o ignorăm. România din punct de vedere a potenţialului hidrografic se află pe locul 26 în Europa şi doar Porţile de Fier 1 şi 2 sunt rentabile, respectiv pot da o cantitate semnificativă în sistemul energetic naţional. Nu avem politici naţionale şi o strategie energetică implementată iar consecinţele se văd în preţurile care cresc şi care se reflectă în industrie, agricultură, servicii. În acest fel, pierdem la capitolul competitivitate.

  O ţară care prosperă se bazează pe energie ieftină pentru producătorii din industrie, agricultură. Importurile de energie scumpă vor conduce la falimentul multor companii, societăţi comerciale şi vor genera probleme sociale foarte delicate, pentru că populaţia nu va putea suporta costurile pentru asigurarea unui minim de confort – apă, gaze, energie electrică, energie termică. Cred că noi, specialiştii din domeniu trebuie să tragem un semnal de alarmă şi să cerem Guvernului, Parlamentului să intervină până când nu este prea târziu”, a spus directorul Daniel Doble

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Nu avem politici naţionale şi o strategie energetică implementată iar consecinţele se văd în preţurile care cresc şi care se reflectă în industrie, agricultură, servicii. În acest fel, pierdem la capitolul competitivitate.”

   Nu vei avea „o strategie energetică implementată” fiindcă sunt foarte puțini politicieni ce înțeleg importanța unei „strategii energetice”. Iar acei puțini care o înțeleg o exploatează pentru interese pur personale și nu au nici un interes să susțină aplicarea uneia „clare”. Tot sitemul este căpușat de … „Băieții deștepți”. Ei au devenit multimilionari în euro și fac lobby ca sistemul să rămână așa cum este.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Ar trebui inclusa in Constitutie un pasaj:Persoanele sau membrii oricarei institutii de a caror activitate si/sau decizii depinde standardul de viata,gradul de sanatate si libertate a cetateanului,poarta raspundere maxima pentru starea sociala amintita.Degradarea acestor coeficienti atrage dupa sine,in functie de gradul de afectare obiectiv al cetateanului,raspunderea civila sau penala a celui/celor responsabili de sectorul care cauzeaza problema.PS.In situatii grave,care afecteaza un numar mare de cetateni,sanctiunea este fara drept de apel.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Din păcate nu legislația este de vină și nici Constituția.

    Și crezi, că dacă am introduce în Constituție propunerea ta, presupușilor „făptași” actuali sau viitori, le-ar fi jenă, sau frică să o încalce?

    Un exercițiu: – Citește Constituția să o ai proaspăt în memorie … și urmărește Braking Newsurile din România. Să revii și să ne spui ce ai constat, după o săptămână.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad