Știri Arad. Într-o postare pe Facebook (în consecință, spațiu public), un utilizator își varsă nervii pe Registrul Auto Român. Mai exact, acesta acuză anumiți intermediari că ar cere de la clienți plicuri cu bani, sugerând că aceștia sunt necesari pentru a fi dați unor angajați RAR, pentru a nu întâmpina probleme la înmatricularea mașinilor aduse din străinătate. Special Arad nu-și asumă această acuzație, și nici nu poate afirma că această instituție a statului este folosită drept paravan pentru ca unii intermediari (care își fac veacul în sediul instituției) sau angajați să obțină venituri bănești substanțiale. Totuși, ca subiect de discuție este obligatorie expunerea de mai jos, pentru că, de ce să nu recunoaștem, despre asemenea practici am mai auzit.

Mai jos, redăm textul integral postat de Claudiu Crișan, cel care menționează că va depune și o plângere în zilele următoare:

„Pe langa ca trebuie sa astepti saptamani intregi pana primesti numerele negre pentru un autoturism….Mai nou astia de la REGISTRUL AUTO ROMAN resping majoritatea dintre autoturisme ne-inmatriculate duse din STRAINATATE daca nu le dai plicul cu bani. ASTA AM PATIT EU LA RAR in ARAD PENTRU UN CACAT DE BUTUC LA ROATA DIN PARTEA STANGA (FATA) IN VALOARE DE 40 DE LEI. Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca iti mai spun si in fata cei de la intermerdieri ca trebuie sa le dai plicul cu bani daca vrei sa inmatriculezi masina, altfel risti sa fi respins cum am fost eu pentru ORICE (…). Asta e ROMANIA din pacate iar cei de la DNA si de la ANAF dorm iar cetatenii de rand trebuie sa scoata bani pentru buzunarele celor de la REGISTRU. Oare cand vom ajunge sa fim si noi un popor civilizat si cu frica de Dumnezeu? Dupa nervi si zile de stres am reusit in final sa imi inmatriculez si eu masina dar vreau sa trag un semnal de alarma celor care vreti sa inmatriculati masina sa aveti grija cu cei de la intermedieri daca apelati la ei dar mai ales cu cei de la RAR. Daca va cer bani in plus cel mai bine depuneti o plangere la POLITIE SAU LA ANAF cum voi face si eu zilele urmatoare.”

Contactat telefonic pentru a răspunde acuzațiilor totuși greu de dovedit de către un cetățean simplu (care nu a înregistrat discuțiile la RAR, în care i se solicită bani, dar totuși le susține public) și nu de către instituțiile abilitate ale statului, Nicolae Anitei – șeful RAR a avut o poziție destul de categorică: „Exclus să se solicite bani de către angajații noștri care își văd de treabă. Eu le recomand cetățenilor să nu apeleze la acești intermediari, chiar dacă legea le permite acestora să își desfășoare activitatea. Nu e treaba mea să comentez dacă un intermediar a cerut sau nu bani.”

art-fb

O. Peniță, 6 decembrie 2016, 3:27 PM