De ce ne doare capul? Dr. Oana Neagu: „în principiu, nu e normal. Orice durere de cap care persistă trebuie să fie investigată”

  de - | 5 august 2015, 1:53 PM | Sănătate | Stuff

  0

  Migrena este o afecțiune des întâlnită și experimentată cel puțin o dată de fiecare dintre noi. Dr. Oana Neagu, medic primar neurologie, a explicat pentru MedLive cum o diferențiem de durerea clasică de cap, cum se manifestă, cum o tratăm și când ar trebui să ne îngrijorăm.

  „În spatele unei migrene se pot ascunde multe lucruri: de la o banală durere de cap până la afecțiuni grave”, a precizat Dr. Oana Neagu.

  „Migrena este o cefalee primară, care constă în episoade repetate de durere de cap, de obicei cu localizare unilaterală (variază între stânga și dreapta), de intensitate medie- mare, cu caracter pulsatil, cu o durată cuprinsă între 4 și 72 de ore și însoțită de fenomene vegetative (greață, vărsături, fotofobie, fonofobie, intoleranță la zgomote sau la mirosuri).
  Trebuie diferențiată de celelalte tipuri de durere de cap. Diagnosticul este unul clinic. Diagnosticul diferențial implică efectuarea unor analize (de sânge și imagistice)”, a mai adăugat Dr. Oana Neagu.

  Există 2 categorii mari de migrene:
  – Migrena cu aură (clasică)
  – Migrena fără aură (comună) – 85% din totalitatea migrenelor

  Citește continuarea pe medlive.hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.