Cunoscutul interlop Fizidean a fost eliberat din penitenciar

  de Special Arad | 2 decembrie 2015, 11:47 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Urmăriți

  7

  Știri Arad: După aproape 7 ani de închisoare în regim de detenție grea, conoscutul interlop Fizidean Ioan Vivi (Fizi) este liber. Tribunalul Arad a decis eliberarea sa începând cu astăzi, asta după ce Fizidean Ioan Vivi a contestat, prin avocat,  soluția Judecătoriei Arad la Tribunalul Arad. Contestația s-a judecat astăzi, 2 decembrie, iar instanța de judecată a dat credit propunerii Comisiei de eliberare condiționată a Penitenciarului Arad – care a recomandat eliberarea lui Fizi.

  Așadar, de deseară, „cine e curios, poate să bea o cafea cu Fizi…” – vorba avocatului său, Marius Ioniță.

  Fizidean a fost arestat la sfârșitul ianuarie, 2009, printr-o amplă acțiune de anihilare a lumii interlope condusă de procurorul șef-secție DIICOT Arad Dan Ilarie și la care au colaborat toate serviciile de informații și Poliția. Fizi a fost „locotenetul împăratului” Uțu Rohozneanu – capul rețelei, care-și execută pedeapsa însumând 27 de ani de detenție. Cuantumul pedepselor la Fizidean însuma 8 ani și 6 luni de închisoare – asta după mai multe contestații care i-au redus  pedeapsa de 15 ani și 6 luni.

  Soluția – așa cum apare pe site-urile de publice ale Justiției Române:

  „Tribunalul Arad, în şedinţa de miercuri, 2 decembrie, admite contestaţia formulată de condamnatul F. I. V. , împotriva sentinţei penale (…) din 21 octombrie 2015, pronunţată de Judecătoria Arad în dosarul nr. 12872/55/2015, pe care o desfiinţează şi rejudecând: În baza art. 587 Cod procedură penală, admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Arad şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului de mai sus, din executarea pedepsei de 8 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală (…) din 3 februarie 2014, pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 387/108/2014, definitivă prin decizia penală (…) din 14 martie 2014 a Curţii de Apel Timişoara. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 2 decembrie 2015”.

  Foto: Facebook

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Latram,obsedati,si nu ca nu ar fii corect,ca avem politruci de doi lei,ultimii hoti,talhari,criminali. Este o realitate,dar uitam ca,la fel de vinovati sau mai vinovati decat politrucii,sunt magistratii. Jale mare in instantele inferioare ICCJ,in judete,Tercene si Costinii inunda instantele. “Special” afla care-i jigodia bine platita care da asemenea sentinte si fa-o public. Oamenii de rand,care gresesc in viata,fura un telefon,o bicicleta,sunt condamnati la 5-6 ani de puscarie la foc automat! Talhrii,criminalii,coruptii primesc 3-4 ani si dupa 6 luni sunt liberi. Vezi cazul escrocului Iotcu-exemplu din judet,in tara e jale!-acuzat ca a luat spaga 10 mii euro,pai,te intrebi,om cinstit,limbricul a furat milioane de euro si-i scarpina spinarea slinoasa jacuzii din viloi….Rusine,magistratilor impostori! ps. la Arad,CSM doarme?!!!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.