Cristian Mungiu a primit două nominalizări la premiile Academiei de Film Europene

  de Special Arad | 7 noiembrie 2016, 8:19 AM | Film | Recomandările editorilor

  0

  Cristian Mungiu a primit două nominalizări la cea de a 29-a ediţie a Premiilor Academiei de Film Europene, la categoria „cel mai bun scenariu” şi „regizorul european al anului 2016”. âPentru cel mai bun scenariu au fost nominalizaţi Cristian Mungiu („Bacalaureat”), Paul Laverty („I, Daniel Blake”), Emma Donoghue („Room”), Maren Ade („Toni Erdmann”) şi Tomasz Wasilewski („United States of Love”). La categoria „regizorul european al anului 2016”, lista este formată din Paul Verhoeven („Elle”), Cristian Mungiu („Bacalaureat”), Ken Loach („I, Daniel Blake”), Pedro Almodóvar („Julieta”) şi Maren Ade („Toni Erdmann”). Nominalizările au fost anunţate în timpul festivalului de Film de la Sevilla, iar ceremonia de decernare a premiilor Academiei Europene de Film va avea loc pe 10 decembrie, la Wroclaw.

  Oraşul polonez este Capitală Culturală Europeană în 2016, alături de San Sebastian. Câştigătorii vor fi stabiliţi cu ajutorul voturilor exprimate de cei peste 3.000 de membri ai Academiei. Advertisment În luna octombrie, „Bacalaureat” a câștigat premii pentru scenariu și rol principla la Festivalul de Film de la Chicago. În cadrul aceluiași festival, „Sierranevada” în regia lui Cristi Puiu a câștigat premiul Gold Hugo pentru cel mai bun film. Pelicula „Bacalaureat” a câștigat și premiul pentru regie lagala celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, în luna mai.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad