InclusivComunicat Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad

  de - | 25 octombrie 2017, 4:47 PM | Inutile

  0

  Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE, salută aprobarea de către deputaţi a proiectului de lege pentru completarea articolului 65 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Liderul ALDE Arad explică la ce se referă noile prevederi. „Este vorba despre recalcularea pensiilor celor care s-au pensionat anticipat. Persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parțială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 — 16 iulie 2016 beneficiază de recalculare prin aplicarea prevederilor următoare: cuantumul pensiei anticipate parțiale se stabilește din cuantumul pensiei pentru limita de vârstă care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare lună de anticipare, până la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea pensiei pentru limită de vârstă.

  Această recalculare se va face la cererea persoanelor interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna următoare înregistrării acesteia, la casa teritorială de pensii în evidențele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului. Modificările se aplică persoanelor care până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit condițiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă”. În opinia lui Mircea Purcaru, aceasta dovedeşte că Guvernul PSD-ALDE nu renunţă la principiul îndreptării unor erori care au adus prejudicii unor cetăţeni. „Până acum, a fost aplicat un tratament preferenţial, nu toţi cei care au intrat anticipat la pensie beneficiind de anumite drepturi. Prin aceste modificări, se elimină discriminarea, în baza principiului egalităţii de tratament. Coaliţia de guvernământ PSD-ALDE arată că nu se va abate de la ideea principală a programului de guvernare, adică reflectarea creşterii economice şi în buzunarele fiecărui cetăţean”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad