joi, 28 martie, 2024

InclusivComunicat Iustin Cionca, președinte CJA

de - | 6 septembrie 2016, 2:48 PM | Undeva

Consiliul Județean va construi un spital Matern nou și a urgentat mutarea secției TBC în noua clădire din cartierul Grădiște. Anunțul a fost făcut de președintele CJ Arad, Iustin Cionca, în cadrul unei conferințe de presă.

„Spitalul Matern este următorul mare obiectiv din domeniul sanitar în care vom investi. Construim un spital nou, modern. Am luat această decizie în urma consultărilor din ultimele două luni cu medicii specialiști și medicii de familie din Arad”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

Iustin Cionca a mai informat presa că ENEL a realizat în cursul zilei de marți branșamentul de energie electrică la noul spital TBC din cartierul Grădiște. Luni, președintele Consiliului Județean a vizitat atât vechiul TBC cât și noua construcție, împreună cu cadre medicale, reprezentantul constructorului și șeful serviciului de Management al Unităților Medicale din cadrul Consiliului Județean Arad. „Îmi doresc să mutăm cât mai repede secția TBC, pe cât posibil până la sfârșitul anului. Avem această clădire frumoasă, aerisită, bine configurată, e păcat să mai rămânem o iarnă pe strada Eminescu. Am discutat cu medicii posibilitatea mutării, sunt mai multe scenarii de lucru, vom ajunge însă la consens, pentru că este și în interesul lor, și în interesul pacienților”, a accentuat dl. Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului vor susține instituțional strategia pe patru ani în domeniul sanitar, în cursul lunii septembrie. Investițiile în sănătatea publică arădeană, în instituțiile medicale, rămân prioritatea absolută a administrației publice arădene și a PNL Arad în următorii patru ani!