InclusivComunicat Glad Varga, deputat PNL Arad

  de - | 25 octombrie 2017, 4:55 PM | Inutile

  0

  Dacă la 1 februarie 2017, Guvernul PSD-ALDE se lăuda cu eliminarea a peste o sută de taxe, iată că, la nouă luni de la această „realizare”, aceaşi coaliţie joacă „alba-neagra” cu noi taxe, constrânsă fiind de deficitul bugetar uriaş, ce caracterizează România la această dată. Eurostat a confirmat –  ţara noastră a înregistrat cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, adică 4,1% din PIB în trimestrul II al anului 2017.

  Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că, în cel mult trei săptămâni, se va pune în dezbatere forma finală a noii taxe auto, urmând ca aceasta să se plătească de la începutul anului viitor. Lăsând la o parte exprimarea defectuoasă a doamnei ministru, care a declarat că „nu va fi o taxă sau un impozit”, dar vehiculele „vor fi taxate”, îi aduc în atenţie doamnei ministru că, în conformitate cu prevederile Constituţiei României (art.56), cetăţenii contribuie numai prin impozite şi taxe la cheltuielile publice, orice altă formă de plată fiind deci neconstituţională.

  Pe de altă parte, în Programul de guvernare 2017 – 2020 al PSD nu este prevăzută introducerea vreunei taxe în acest sens. Astfel, se dovedeşte încă o dată că promisiunile PSD rămân strict electorale, iar interesul coaliţiei PSD-ALDE rămâne strict partinic.

  În acest timp, oraşele României sunt sufocate de emisiile maşinilor second-hand, al căror număr au atins un record istoric, în primele nouă luni ale acestui an fiind importate aproximativ 400.000 de astfel de maşini. Şi, din păcate, atât dezastrul economic, cât şi poluarea excesivă a aerului, ce va duce la intrarea României în infringement, vor fi suportate de cetăţenii români.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad