InclusivComunicat Glad Varga, deputat PNL Arad

  de - | 16 octombrie 2017, 7:18 PM | Inutile

  1

  „Preluarea deşeurilor abandonate şi recuperarea, din punct de vedere al protecţiei mediului, a terenului pe care sunt abandonate sunt extrem de costisitoare, în comparaţie cu sumele care se colectează din amenzile actuale. Unii dintre operatori recurg voluntar la această practică, pentru că „ies mai ieftin”. De aceea este necesară înăsprirea legislaţiei, chiar până la confiscarea mijlocului de transport, pentru a descuraja astfel de acţiuni. Cred că principiul „poluatorul plăteşte” trebuie aplicat şi în acest caz, iar rezultatul final va fi eliminarea acestor depozite necontrolate de deşeuri, ce generează efecte negative asupra zonei în care se formează, atât din punct de vedere estetic, dar şi al impactului asupra factorilor de mediu şi asupra sănătăţii populaţiei”, a declarat Glad Varga, deputat PNL.

  Consiliul Legislativ a avizat favorabil propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.211/2011 privind regimul deşeurilor, aflată în prezent în dezbatere la Senat.

  Proiectul de lege include prevederi de majorare a cuantumului amenzilor şi de introducere a unor sancţiuni complementare pentru nerespectarea interdicţiei de abandonare a deşeurilor.

  Astfel, se interzice colectarea şi transportul, în vederea eliminării, a deşeurilor de orice tip de către operatori economici nelicenţiaţi şi neautorizaţi  pentru operaţiunile respective, conform reglementărilor în vigoare, sau de către alte persoane neautorizate. Nivelul amenzilor se dublează de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoane juridice şi se introduce obligaţia de ridicare a deşeurilor abandonate şi de curăţare a terenului respectiv. Ca sancţiune complementară este prevăzută confiscarea mijlocului de transport cu o masă mai mare de 3,5 t, utilizat pentru realizarea de activităţi ce duc la abandonarea deşeurilor în locuri nepermise.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Exact! Felicitarii domnule Glad,asta ziceam si eu intr-un coment ieri alalaieri pe marginea uni articol in care era facut cunoscut cazul unui caraus de moloz,gunoi si amendat cu 1000 de lei,si bineinteles ca gunoiul a ramas tot acolo si chear mai mult intamplarea a facut sa-l vad mai departe descarcand tot acolo fara nicio problema ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic,si eu am propus ca amenzile sa fie de cel putin 10.000 de lei confiscarea camionului,intocmai ca la evazionistii fiscali si sa-i puna sa ia gunoiul lasat acolo sa curete zona,cat despre bugetul mic al garzii de mediu cred ca nici nu ar fi necesar de el aici daca s-ar pune in practica cele mentionate,dar nici garda de mediu nu se evidentiaza prin stradanii de intretinere a curateniei mediului inconjurator, a apelor Muresului unde se descarca zilnic gunoi si se incendiaza in fiecare noapte degajand un fel de ceata artificiala care se poate vedea uneori si in zori zilei,deseuri de tot felul as putea sa dau pe pucte de descarcare,locatii,strazii cartiere insa garda de mediu cunoaste din reclamatii toate aceste pucte fara ca sa-i intereseze acestia impreuna cu stimata doamna sefa,urmarindu-si doar propiile interese(nu vreau sa generalizez, dar nici nu acuz fara dovezi,pe care le pot pune la dispozitie la cerere doi dintre comisari si sefa lor cam cu asta se ocupa,cu musamalizarea cazurilor, reclamatiilor din acest motiv cred ca bugetul lor provenit din amenzi este mic,dar bine ar fi sa se verifice situatia lor financiara,conturile bancare,etc) si atunci cu siguranta cand vor scadea bugetele lor personale ,va creste bugetele institutiei,insa pana atunci….! avem sperante ca in sfarsit multumita dvs. ideei dvs. si acestui ziar online o data se va rezolva si nu vom mai fi inecati in fumurile gunoelor acestor trepadusi in fiecare noapte atetandu-se cu acordul si stiinta institutiei abilitate a garzii de mediu( cu stiinta asa cum am zis a celor trei persoane ) la sanatatea publica imbolnavind populatia,fara ca cineva sa se gandeasca sa ia masuri pana la dvs,de aceia va felicit inca o data atat pe dvs cat si pe jurnalisti care ne-au facut cunoscut acestea, iar cei care se imbogatesc pe zi ce trce din …gunoi si sarmele cauciucurilor arse nocturn provenind de la majoritatea vulcanizarilor din oras si mai apoi valorificate la fer vechii si din bacnchetele scaunelor masinilor dezmembrate de cei de la fer vechi si nu numai.

   +29 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad