joi, 28 martie, 2024

InclusivComunicat Florin Tripa, deputat PSD Arad

de - | 27 iunie 2017, 6:32 PM | Undeva

Deputatul PSD Arad Florin Tripa a atras atenția, în nenumărate rânduri, asupra stării jalnice în care se află drumurile județene, de când în fruntea CJA se află actualul președinte Iustin Cionca. În loc să caute soluții pentru a rezolva cât mai rapid această problemă dureroasă pentru cetățenii Aradului, Cionca și echipa sa de comunicare, plătită din bani publici, încearcă să bage pumnul în gura celor care sunt nemulțumiți de starea drumurilor din județ.

„Am avut parte de o nouă ieșire în decor a lui Iustin Cionca, de această dată prin vocea unui „fluieraș“ de partid, care încearcă să ne explice că drumurile județene arată ca după bombardament, din cauza … parlamentarilor PSD. Ba mai mult, domnul Cionca, ascunzându-se în spatele acelui „fluieraș“, vrea să-i convingă pe arădeni că parlamentarii, guvernul, Ministerul Dezvoltării n-au nicio legătură cu banii pe care i-a primit Aradul din decembrie 2016 și până în prezent, inclusiv pentru drumurile județene, totul fiind meritul exclusiv al celor de la PNL. Mai rămâne să ne spună că, de fapt, Guvernul României e condus de liberali, iar noi, cei de la PSD Arad, am fost aleși pe listele PNL sau că bugetul de stat, din care o parte ajunge și la Consiliul Județean Arad, nu a fost votat de Parlament, ci de Biroul Național al PNL.

Nu așteptăm de la președintele Cionca să recunoască vreodată sprijinul de care a beneficiat Aradul de când PSD a câștigat alegerile, în decembrie 2016. Nu așteptăm nici ca Iustin Cionca să fie mai puțin vocal pe problema PNDL, după ce pe vremea lui Cioloș n-a primit un leu finanțare pe niciun proiect nou. Sau să bage capul în nisip, ca struțul, când e vorba de fondurile europene, Aradul neavând niciun proiect finanțat în anul 2016, tot pe vremea defunctului guvern Cioloș. În schimb, ne-am fi așteptat ca domnul Cionca sau măcar cei care le pun vorbe-n gură „fluierașilor“ să cunoască faptul că ministrul Dezvoltării a semnat, luna trecută, contracte de finanțare în valoare de 155 de milioane de lei pentru Arad – Pâncota și Sânpetru German-limită de județ, pe Programul Operațional Regional, și că acel ministru face parte din Guvernul PSD, votat în Parlamentul României de către parlamentarii PSD – ALDE, în timp ce colegii lui Cionca au fost împotrivă. Iată că acești miniștrii își fac datoria față de județul Arad, lansează programele europene, deschid liniile de finanțare, semnează contracte, iar în urma acestor măsuri în Arad ajung zeci, sute de milioane de lei.

E trist pentru arădeni că președintele Consiliului Județean este preocupat, de când a fost ales în funcție, doar de problemele de imagine, de jocuri politice, de angajarea clientelei la CJA, Spital sau Compania de Apă, în timp ce problemele stringente, situația spitalelor, drumurile județene, prețul mare al apei și canalizării, aeroportul nefuncțional, gaura neagră numită Zona Liberă Curtici sunt lăsate în plan secund. Nu pot să nu-l întreb, în numele arădenilor, pe domnul Cionca, la un an de la alegerea în funcție: când vă apucați de administrarea județului ? Ar fi timpul să lăsați politica pentru cei de la partid și să faceți ceea ce ați promis în campania electorală, dacă vreți să scăpați de eticheta de cel mai slab președinte de CJA din ultimii 20 de ani“, declară deputatul Florin Tripa.