InclusivComunicat Florin Galiș, președinte ALDE Arad

  de - | 24 octombrie 2017, 6:11 PM | Inutile

  0

  Ultimul mandat al primarului Aradului a reușit să desăvârșească opera de distrugere a unui oraș cu care, odinioară, ne mândream. Desigur, pe atunci aveam motive justificate de fală. Acum, din toată această mândrie a noastră s-a cam ales praful. Întâiul stătător al orașului, pe lângă toate prejudiciile aduse urbei căreia nu îi poate înțelege spiritul distinct, cosmopolit, a adus (și continuă să aducă) o gravă atingere identității sale.

  „Tot ce este valoros și caracteristic Aradului se pervertește sau moare sub mâna autorității locale. Este suficient să amintim ce au devenit Filarmonica, Ștrandul, UTA. Sau ce se întâmplă cu spațiile verzi din centru. În timp ce orașele vecine progresează din toate punctele de vedere, Aradul este condus discreționar, mai mult decât păgubos. Am devenit neprietenoși atât față de investitori cât și față de turiștii care caută obiective pe cale de dispariție. Mai mult decât atât, noile taxe de parcare din cartiere le Aradul Nou și Micalaca mă fac să mă gândesc că administrația actuală vrea să-i alunge pe arădeni din Arad! Altfel nu pot să-mi explic de ce aceste taxe de parcare sufocante si prohibitive la noi față de Timișoara, bunăoară, unde un abonament trimestrial de parcare este de pană într-o suta de lei, iar in Aradul Nou ajunge pe la 600! Chiar vreti să scăpați de noi toți, domnule Primar?!”, declară Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

  Cetățeanul de rând din Arad are de suferit, însă, și la modul foarte concret, pragmatic, fiind stors de bani de administrație. „Este dovedit faptul că Aradul se situează în topul orașelor cu cea mai scumpă gigacalorie din țară, dar și cu cele mai mari taxe și impozite la clădiri respectiv terenuri, cu prețurile parcărilor care, neîntemeiat, au explodat în cartiere. La fel de nemotivat se pregătește creșterea tarifelor la transportul public, care oricum se desfășura în condiții nedemne pentru mileniul trei”, subliniază președintele ALDE Arad, Florin Galiș.

  „Sunt lucruri pe care le-am mai spus în decursul timpului, și eu, și alții. Cred că există însă și o problemă de reacție a comunității – care are gradul ei de deschidere și receptare. Se pare că acum mai mulți arădeni au realizat fundătura în care suntem. Pe această cale, doresc să îmi manifest din nou, din partea ALDE, totala deschidere și disponibilitate față de locuitorii Aradului, care se simt înșelați, precum și față de societatea civilă în general. Suntem și vom fi la dispoziția acestora, astfel încât împreună să redăm orașului strălucirea pierdută. Țin să menționez, de asemenea, că partidul nostru rămâne deschis oamenilor competenți, de caracter, dornici să se implice activ, constructiv, spre folosul comunității din care fac parte”, adaugă președintele ALDE Arad, Florin Galiș.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.