InclusivComunicat Dorel Căprar, deputat / preşedinte PSD Arad

  de - | 24 iunie 2015, 9:27 AM | Inutile

  0

  Guvernul Ponta a demonstrat că are o susţinere parlamentară care îi permite să funcţioneze legitim şi că are un proiect de guvernare pozitiv pentru România.

  „Trebuie să depăşim crizele politice create artificial şi să acordăm atenţie actului de guvernare. Putem astfel să anunţăm veşti foarte bune pentru toţi românii. Astfel, de la 1 iulie intră în vigoare ieftinirea medicamentelor cu 20%. Este o veste bună pentru toţi românii, dar în special pentru cei cu boli cronice, pentru care medicamentele reprezintă o cheltuială constantă. Cred că este o măsură aşteptată de toată lumea, în special de pensionari, de oamenii în vârstă care îşi dau o mare parte din pensie pentru medicamente. În acelaşi timp, Guvernul Ponta rămâne angajat total în proiectul de relaxare fiscală. Cifrele economice foarte bune permit ca noul Cod Fiscal, pe care îl vom vota săptămâna aceasta, să cuprindă reducerea cotei generalizate de TVA de la 1 ianuarie 2016. Vestea bună este că TVA va scădea de la 24% la 19%, nu la 20%, aşa cum se anunţase iniţial. Facem astfel dreptate românilor, care în plină criză s-au trezit cu un TVA majorat de la 19% la 24%. Revenim astfel la nivelul anterior al TVA şi îndeplinim un angajament important asumat de USL şi de noi toţi în faţa românilor.

  Reducerea TVA înseamnă scăderea preţurilor pentru orice tip de produse şi servicii achiziţionate de către români, deci o măsură care va creşte puterea de cumpărare a fiecărei familie de români. Credem că reducerea TVA va ajuta la accelerarea creşterii economice, prin stimularea consumului. Experienţa reducerii TVA la produse agro-alimentare a arătat că scăderea impozitării va contribui şi la reducerea evaziunii fiscale. Iată că Guvernul Ponta continuă să ia măsuri pozitive pentru toţi românii. Suntem convinşi că acei oameni care au majorat TVA şi au tăiat salariile vor continua să creeze subiecte artificiale cu care să îl atace pe Victor Ponta, tocmai pentru a nu se discuta deloc în spaţiul public despre aceste măsuri pozitive.

  Mai ales că cei din PDL-PNL au criticat de fiecare dată măsurile de relaxare fiscală, despre care au spus că sunt măsuri electorale, populiste, care nu se pot aplica. Guvernul Ponta a arătat că aceste măsuri se pot aplica, sunt sustenabile şi nu doar că pot fi aplicate, dar produc efecte pozitive în economie şi ajută la ridicarea nivelului de trai al românilor”, a declarat deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.