Complexul Muzeal Arad așteaptă copiii la expoziția de știință interactivă „Laborator”

  de Special Arad | 12 octombrie 2017, 1:20 PM | Educaţie

  0

  În perioadele 16 – 28 octombrie și 6 – 25 noiembrie 2017, în cadrul secției Științele Naturii a Complexului Muzeal Arad, se va deschide expoziția de știință interactivă „Laborator”, adresată copiilor cu vârste între 6 și 12 ani. Expoziția vine în întâmpinarea cadrelor didactice cu o propunere pentru activitate didactică sau pentru implicarea în activități de educație nonformală, extrașcolară.

  „Mulțumită reacțiilor și a aprecierilor celor peste 100.000 de vizitatori care au participat la această expoziție organizată la București, Cluj, Iași și Timișoara, aducem și în Arad aceasta experiență destinată în special elevilor claselor primare. Prin aceasta dorim să le oferim posibilitatea de a interacționa în mod practic cu legi, fenomene și concepte din biologie, fizică și chimie”, spune Monica Sandu, organizatorul evenimentului.

  Ce este Laborator?
  Laborator este expoziția de știință interactivă special gândită pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, un loc în care să îi atragem către știință, să îi motivăm să rămână în permanență curioși să descopere cât mai multe lucruri noi despre lumea înconjurătoare.

  labo

  Conduși de ghizi special pregătiți copiii vor trece prin fiecare dintre cele trei zone ale exploziției. În zona de biologie vizitatorii vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi în zona de chimie să observe și să înțelegă experimente și reacții surprinzătoare.

  În zona de fizică cei mici vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaff, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli, vor învăța să ridice greutăți cu ușurință cu ajutorul scripeților. De asemenea copiii vor putea înțelege principii și legi din fizică precum magnetismul, giroscopul, electricitatea sau roțile dințate.

  atelier2

  Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, acestea se desfășoară din oră în oră în intervalul 09:00 – 13:00 (sau alte ore daca este cazul), de luni până vineri.

  Pentru grupuri de elevi este necesară programarea prealabilă: tel. 0760 241 115

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad