Comisia juridică extinde atribuțiile Jandarmeriei. Ce vor putea face, de acum, oamenii legii

  de - | 1 noiembrie 2017, 8:33 AM | Naţional

  0

  Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, extinderea atribuţiilor pe care le au jandarmii pentru ca aceştia să poată constata comiterea unei fapte penale la a cărei săvârşire au asistat, urmând să înştiinţeze apoi autoritatea competentă, scrie realitatea.net.

  Comisia juridică a dezbătut un proiect de lege iniţiat de 123 de parlamentari, majoritatea de la PSD, prin care se intenţionează modificarea cadrului legislativ în care îşi desfăşoară activitatea Jandarmeria. Deputaţii jurişti au decis să respingă prevederile prin care jandarmii puteau să efectueze acte de cercetare penală, dar li se dă acestora dreptul de a constata săvârşirea unor fapte de natură penală pentru ca apoi să informeze instituţiile îndrituite să facă cercetarea penală.

  ”Pentru a avea nişte atribuţii în plus Jandarmeria, s-a propus modificarea mai multor legi. Ideea a venit de la o situaţie concretă şi corect sesizată pentru că jandarmii au obligativitatea să fie prezenţi în multe locuri – manifestaţii, meciuri de fotbal, însoţesc fel de fel de transporturi – iar dacă în timpul exercitării mandatului pe care l-au avut, constată existenţa unor infracţiuni, ei nu aveau cum să intervină din punct de vedere al constatării acestor infracţiuni. Am dat doar acea competenţă jandarmilor care nu exista şi de care era nevoie. Dacă la un miting se constată că o persoană a făcut nişte fapte penale, imediat constată că s-a făcut fapta penală şi înştiinţează procuratura”, declarat deputatul UDMR Marton Arpad, la finalul şedinţei.

  Citește mai mult pe Realitatea.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad