vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară își va trimite cadrele didactice în Jaen, Spania, prin proiectul „Lecții atractive, elevi mai buni!”,

    de - | 9 octombrie 2017, 10:58 AM | Educaţie

    0

    Comunicat. În urma concursului de selecție organizat de A.N.P.C.D.E.F.P (Agenția   Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) în cadrul Apelului general și național pentru proiecte în anul școlar 2017, proiectul cu titlul “Lecții atractive, elevi mai buni!”, depus de Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, a fost aprobat spre finanțare din fondurile aferente Programului Erasmus +, Acțiunea cheie 1- proiecte de mobilitate, domeniul Educație școlară.

    Proiectul 2017-1-RO01-KA101-036297 se adresează cadrelor didactice de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, indiferent de specializarea acestora.

    Mobilitatea va avea loc în Jaen, Spania și presupune două stagii: primul în perioada 19-25 noiembrie 2017 la care vor participa 10 cadre didactice și cel de-al doilea în perioada 11-17 februarie 2018 la care vor participa alte 8 cadre didactice.

    Partenerii de proiect sunt: Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Arad – instituția de trimitere și English Matters- organizația de primire (formare).

    Echipa de implementare și gestiune a proiectului este formată din: prof. Ghinga Olga- Iulia (director, responsabil de proiect și responsabil privind monitorizarea proiectului), prof. Pop Lavinia (director adjunct, responsabil cu evaluarea rezultatelor și a impactului), prof. dr. Stoenescu Anca- Patricia (Inspector Şcolar General, responsabil privind diseminarea, promovarea şi valorizarea rezultatelor proiectului), economist Suciu Florica (responsabil financiar), prof. Cordovan Raluca (responsabil privind pregătirea participanților la mobilitate), prof. Călinescu Carmen (responsabil privind organizarea logistică).

    În orice instituție, echipa de profesioniști trebuie să asigure un învățământ de calitate care să fie în concordanță cu nevoile actuale ale elevilor și cu cerințele educaționale europene. Competențele digitale și limbile de circulație internațională au  o mare pondere în realizarea unui demers didactic de calitate. Pentru creșterea calității și eficienței actului educațional, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară susține activitatea de formare continuă a cadrelor didactice  prin mobilități europene. În urma analizei de nevoi realizată în rândul cadrelor didactice ale colegiului a rezultat că este necesară formarea profesională a acestora privind integrarea TIC și a limbii engleze în cadrul lecțiilor pentru a obține o implicare cât mai activă din partea elevilor. În acest sens, cursul “ICT for Teaching” vine în întâmpinarea nevoii instituției de a avea un corp profesoral pregătit care să poată utiliza în mod frecvent tehnologia informației în cadrul lecțiilor.

    Obiectivele generale ale proiectului sunt:

    -dezvoltarea competenței cheie digitală și a competenței cheie lingvistică de comunicare în limba engleză a cadrelor didactice prin participarea la un program de formare;

    -dobândirea de competențe în vederea implementării cu succes a unui proces didactic care integrează tehnologia și comunicarea în limba engleză la alte discipline;

    -creșterea inovației, adaptabilității și creativității cadrelor didactice prin cunoașterea și exersarea practicilor de succes din alte țări europene;

    -formarea și activarea unei echipe de 18 cadre didactice în vederea aplicării de noi abordări în procesul didactic și în formarea altor cadre didactice.

    Programul cursului va cuprinde: Literacy Across the Curriculum/ TIC  în educație, Construirea portofoliului TIC, Proiecte de cercetare interculturale pe teren, Aspecte lingvistice, Învățarea prin cooperare folosind instrumente TIC, Instrumente de procesare a sunetului și imaginii în sprijinul învățării, Rețele de socializare online în procesul instructiv-educativ, Instrumente TIC pentru evaluare și managementul clasei, Portofoliul profesorului digital, strategii de diseminare etc.

    Considerăm că prestigiul Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară va crește și că se va  îmbunătăți imaginea instituției în  cadrul comunității, iar interesul cadrelor didactice pentru formarea profesională, alături de oferta educațională, vor atrage un număr din ce în ce mai mare de elevi. Se vor îmbunătăți competențele digitale, lingvistice, interculturale și sociale ale elevilor prin participarea la activitățile de diseminare și valorizare a rezultatelor proiectului.

    Datorită experienței acumulate, la nivel european, proiectul va schimba atitudinea viitorilor potențiali parteneri în proiecte, va crește numărul de parteneriate încheiate cu profesori din alte școli europene, ceea ce va conduce la internaționalizarea colegiului.

    Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.