CitiZenit te ajută să-ți realizezi primul scurtmetraj! Atelier de scenarii cu Oana Răsuceanu | Apel de înscriere

  de Special Arad | 15 iulie 2017, 3:28 PM | Film

  0

  Te gândești la un scenariu? Înscrie-l la „Atelierul de scenarii” și CitiZenit, în colaborare cu Asociația Culturală Control N, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad, te ajută să-l termini! 

  În luna august, CitiZenit vine cu o propunere de nerefuzat pentru orice tânăr cineast din România: șansa de a participa la un workshop de SCRIPT DOCTORING, sub îndrumarea Oanei Răsuceanu.

  Dacă ești scenarist sau regizor, dacă ai o idee și un first draft al unui scenariu de scurt metraj, trimite-l pe adresa de email contact@citizenit.ro până cel târziu în 30 iulie, la ora 00:00. Te poți înscrie la „Atelierul de scenarii” singur sau cu un partener, fie el regizor sau alt scenarist. În cazul în care dorești să te înscrii cu un partener, menționează numele acestuia în emailul pe care-l trimiți.

  Organizatorii vor alege 8 scenarii dintre propuneri, iar cei selecţionaţi vor avea ocazia de a le dezvolta și îmbunătăți împreună cu Oana Răsuceanu, una dintre cele mai apreciate și prolifice tinere scenariste din România, cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu.

  „Atelierul de scenarii” se va desfășura de-a lungul a 5 zile de training intensiv, între 7 și 11 august, în Arad, și va presupune atât o parte teoretică, cât și dezvoltarea aplicată a tuturor scenariilor selecționate. Dacă ești selecționat și locuiești în județ, CitiZenit îți va deconta transportul până la Arad și înapoi acasă și îți vor asigura masa pe parcursul celor 5 zile de workshop.

  Acest atelier se adresează tuturor celor interesați de scrierea și dezvoltarea unui scenariu de scurt metraj de ficțiune și își propune să descopere și să sprijine proiecte de film de scurt metraj, precum și să ofere un cadru de lucru profesionist pentru scrierea şi dezvoltarea scenarilor de scurt metraj în cinematografia românească. Nu în ultimul rând, în urma acestui atelier, unul dintre scenarii are șansa de a se transforma într-un film chiar anul acesta și de a intra în producție în cadrul proiectului Atelier de Film.

  Atelierul de scenarii este un proiect complementar al proiectului „Atelier de Film”, primul din seria de proiecte inițiate de CitiZenit, destinate realizatorilor de film (tineri sau experimentaţi, amatori sau profesionişti). Prin proiectul Atelier de Film, Asociația CitiZenit și-a propus să dezvolte o platformă independentă de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată în special tinerilor cineaşti din regiune. Anul acesta, „Atelier de Film” ajunge la a treia ediție, iar unul dintre scenariile înscrise la „Atelierul de scenarii” are șansa de a intra în „Atelier de film”, ediția a treia.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.