Zeci de scurtmetraje artistice și instalații „scurtcircuitate” de o supradoză de inspirație „bântuie” Aradul oamenilor care știu să caute și să găsească artă, între 8 septembrie și 1 octombrie. Spectatorii pot deveni complici, pot cădea în ambuscadă și pot fi luați prin surprindere… iar afișele filmelor fictive „Cantemiri Cine” și al celuia care-și tot schimbă denumirea (din IronMan în SuperMan în BatMan, etc.Man și, într-un final, chiar autorul, CălinMan)… reprezintă doar un mic intro în lumea ludică a MAFA 2017.

Evenimentul se numește Media Art Festival Arad (de aici vine abrevierea MAFA) și anul acesta a ajuns la cea de-a patra ediție. Subiectul ales este „cinema” în acest an și unde putea să se desfășoare altundeva decât la Cinema Arta, care devine astfel – parțial – sală de expoziții, concomitent cu sala de expoziții Kinema Ikon din cadrul Muzeului de Artă, care devine astfel sală de cinema.

Nucleul festivalului constă într-un grup de instalații site-specific care transformă sala de cinema în sală de expoziții. În program sunt incluse serii de proiecții, prezentări și concerte live.

Evenimentul este organizat de Kinema Ikon în colaborare cu :Baril, Asociația Producătorilor de Artă (APA) și Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad. Curatori: Călin Man și Ileana Selejan.

Vezi programul în galeria foto de mai jos.

[email protected], 13 septembrie 2017, 12:55 PM