marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Chiftele de legume și cașcaval

    de Special Arad | 10 mai 2014, 5:27 PM | Gurmand

    0

    Se prepara rapid din dovlecei si mazare si sunt foarte gustoase!

    Timp de preparare: rapid.

    Numar de portii: 4.

    Complexitate: usor

    Calorii: 320.

    Ingrediente

    • 4 dovlecei potriviti

    • 100 g cascaval

    • 3 linguri cu faina

    • 2 linguri cu pesmet

    • 2 oua

    • 1 cescuta cu mazare congelataƒ

    • marar

    • piper

    • sare

    • ulei pentru prajit

    Mod de preparare
    1. Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare, adauga sare si lasa-i cinci minute.

    2. Pune mazarea la fiert in apa cu sare. Stoarce de apa dovleceii rasi si amesteca-i cu cascavalul ras, ouale si faina.

    3. Adauga mararul, mazarea si pesmetul, potriveste de sare si piper. Amesteca din nou, apoi modeleaza chiftele plate mai maricele.

    4. Prajeste chiftelele in baie de ulei incins, cate doua minute pe fiecare parte sau pana ce se auresc. Scoate-le pe hartie absorbanta.

         • TRUC: De ce trebuie sa fie uleiul foarte incins? Ca tot ceea ce prajesti sa nu se imbibe de grasime: uleiul fiind incins, se creeaza imediat o crusta.

    Sursa: ecuisine.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.