vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Chiftele cu sos de migdale

    de Special Arad | 21 mai 2014, 10:48 AM | Gurmand

    0

    Chiftelele cu sos de migdale sunt un preparat cu gust exotic, deosebit si pe care le prepari foarte usor.

    Timp de preparare: rapid.

    Numar de portii: 4.

    Complexitate: usor

    Calorii: 340.

    Ingrediente

    – 700 g amestec de carne tocata

    – 2 felii de paine

    – 1 ceapa

    – 1 ou

    – 5 catei de usturoi

    – patrunjel

    – sare

    – piper

    Pentru sos

    – 200 g migdale

    – 3 linguri cu ulei

    – 50 g unt

    – 3 linguri cu smantana

    – 1/2 lingurite cu nucsoara

    – sare

    Mod de preparare
    1. Amesteca bine carnea cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse.

    2. Adauga oul batut cu sare si piper, patrunjelul, usturoiul zdrobit si ceapa tocata fin. Modeleaza chiftele si rumeneste-le in ulei.

    3. Separat, zdrobeste migdalele si pune-le intr-o tigaie cu uleiul si untul. Caleste-le 2-3 minute, dar nu le lasa sa-si schimbe culoarea.

    4. Adauga smantana si un praf de sare si nucsoara. Pastreaza sosul la cald pana in momentul servirii.

    5. Serveste cu sosul cald si presara deasupra cativa fulgi de migdale.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.