joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Chiar e pe bune: trandafirii pot să producă 10.000 de euro pe an :)

    de Lucian Dănilă | 27 iulie 2015, 1:51 PM | Naţional

    0

    Au trecut trei zile de la reținerea președintelului Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu. Mulți dintre cei care au citit despre arestarea acestuia nu au nimic în comun cu subiectul, dar nu pot rămâne impasibili la faptul că încă un important personaj politic i-a furat pe ei, pe noi, Aradul și implicit România.

    Pentru mulți dintre internauți, însă, subiectul s-a transformat în glumă – așa cum am mai scris și la un alt articol despre Ioțcu -, glumă apărută pe seama trandafirilor din curtea politicianului care au rodit un… plic cu 10.000 de euro.  

    Ceea ce urmează să scriem aici nu reprezintă circumstanțe atenuante în instanță pentru inculpatul Nicolae Ioțcu, dar eram și noi nedumeriți cum am putea să procedăm cu trandafirii din curțile noastre să scoatem și noi profit, chiar de 10.000 de euro. Faptul că politicianul arădean, sau familia acestuia, cunoaște trucurile prin care să producă 450.000 de euro din niște acțiuni primite cu titlu gratuit, sau că din trandafirii de la imobilul cu numărul 13 de pe strada Tineretului din comuna arădeană Vladimirescu cresc plicuri pline cu bani, suma fiind de 10.000 de euro.

    O doamnă din București, care nu are nicio legătură cu cazul, aceasta – cel mai probabil – neștiind cine este acest Nicolae Ioțcu, a avut o postare care în contextul actual devine foarte interesantă. Doamna Andreea a postat pe pagina ei de facebook un articol apărut pe greatnews.ro cu un articol al cărui titlu este următorul: „Idei de afaceri. Dulceaţa de trandafiri făcută în România aduce un profit de 10.000 de euro”.

    MAI JOS VĂ PREZENTĂM POVESTEA ÎNTREAGĂ

    Soții Florea au început afacerea cu trandafiri în anul 2010.

    După cinci ani de muncă, familia Florea din comuna Ucea, din judeţul Braşov, a reuşit să facă dintr-o pasiune pentru flori o afacere profitabilă. Dulceţurile şi siropurile de trandafiri se vând în supermarketuri din România și în magazine din Europa. Recent, soții Florea au primit şi o cerere din Africa, relatează adevarul.ro.

    Dan şi Aspazia Florea, o familie din comuna Ucea, judeţul Braşov, au avut în 2009 o idee care s-a dovedit a fi una de succes. Au vrut să obţină fonduri pentru o plantaţie de trandafiri de Damasc. Iniţial, au vrut să vândă florile, dar legea s-a schimbat şi s-a decis că vor fi finanţate doar afacerile din care 70% din producţie este destinată consumului. Aşa că familia Florea a decis să facă dulceaţă, sirop şi ceai din trandafiri.

    Chiar şi aşa, în 2010 nu a fost aprobată nicio finanţare pentru plantațiile de flori, iar soţii Florea au fost nevoiţi să se descurce singuri: au investit tot ce aveau, aproximativ 10.000 de lei, într-o plantaţie de trandafiri.

    Trandafirii au fost plantați în toamna anului 2010, iar în primăvara următoare au înflorit. Toată familia a participat la culesul petalelor, iar după multe încercări şi degustări, familia a stabilit o reţetă proprie care are acum un succes internaţional.

    În prezent, plantaţia familiei Florea are 1.200 de butuci de trandafiri şi se întinde pe 3.000 de metri pătraţi. Dulceaţa a fost demunită „Aspazia”, după numele soţiei, şi a fost primul produs certificat bio din Țara Făgăraşului (în anul 2013).

    Apoi, familia a început să își promoveze dulceaţa la târgurile din ţară şi străinătate. Acum, soții au o producţie anuală de 800 de kilograme de petale şi produc 30.000 de borcane de dulceaţă în fiecare an. Afacerea aduce un profit de 10.000 de euro pe an.

    Un borcan de dulceaţă costă 10 lei (200 de grame), o sticluţă de sirop 13 lei (250 de mililitri), iar o cutie de ceai 8 lei (50 de grame). Pentru un borcan de dulceaţă sunt necesare 30 de grame de petale de flori.

    trandafiri 2

    FOTO: adevarul.ro

    „Acum pot spune că afacerea este una profitabilă. Drumul până aici nu a fost însă unul deloc uşor. Aproape patru ani, am mers la târguri şi la expoziţii pentru a face cunoscută dulceaţa. Am reuşit să prindem un contract şi să distribuim pentru Auchan şi Carrefour. 70 % din produsele noastre se vând aşa. De asemenea am făcut export de dulceaţă şi în Marea Britanie, iar petale am vândut în Slovenia şi Polonia“, a povestit Dan Florea pentru adevarul.ro.

    În curând, dulceaţa soţilor Florea va ajunge şi în Africa, în Republica Benin.

    „Avem o comandă de 5.000 de borcane de dulceaţă. Daca totul va fi în regulă, vom încheia cu siguranţă contractul“, a mai spus Dan Florea.

    Dulceața și siropul de trandafiri produse de soții Florea au mare succes.

    SURSA: greatnews.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.