Cerul s-a făcut roșu în România și 150 de români au rămas blocați pe aeroportul din Liverpool din cauza uraganului Ophelia

  de - | 17 octombrie 2017, 9:35 AM | Internaţional | Naţional

  0

  Aproximativ 150 de pasageri ai unei curse care trebuia să plece aseară de pe aeroportul din Liverpool către Craiova au rămas la sol. Oamenilor li s-a spus că avionul care trebuia să îi preia nu a mai ajuns la ei din cauza furtunii Ophelia. Iniţial, au primit asigurări că li se va oferi cazare şi transport către aeroportul Luton din Londra pentru continuarea călătoriei, dar până la urmă, unii pasageri au fost lăsaţi să se descurce pe cont propriu. Printre călători sunt și mulți copii, scrie Digi24. Între timp, cerul s-a făcut neobișnuit de roșu în România… tot din cauza uraganului Ophelia, din Oceanul Atlantic.

  „Iniţial, câţiva oameni au prins o variantă de cazare în Luton şi transport. Acum ni s-a spus că nu ne mai oferă nimic, pur şi simplu, şi să ne descurcăm. A fost doar un foc de paie pentru că în avioane locurile erau foarte puţine, au prins 7-8 oameni loc pentru dimineaţă, încă vreo 10 persoane la prânz. Eu de exemplu, am găsit loc ca să mă întorc acasă miercuri, la 8 seara. O să stau 48 de ore pe drum, între aeroporturi, prin aeroporturi”, a relatat un pasager la Digi24.

  ODAwJmhhc2g9ZDkwNGI0OGQxZWJhNGRhMmJjOTY5Zjk0MjJjZmJiNjQ=.thumb
  PTgwMCZoYXNoPTg0NGEzZGVkNjNkMDgwZGI3Zjk2NzdmMjgxYTE1NjQ2.thumb
  PTgwMCZoYXNoPWQxODVlZjU1MTJhMWFkNmUzNDc2MTljMWRlMzhiMTFh.thumb

  Cerul roșu s-a văzut și în România

  #autumnsky #magicsky #natureisthebestartist
  Dacă ne uităm spre cer s-ar putea să ne surprindă.

  Posted by Andra Meriţoiu on Sunday, October 15, 2017

  Fenomenul de cer roșu poate fi observat cel mai bine din Marea Britanie. Acolo, oamenii au fost surprinși și de culoarea soarelui care pare, de asemenea, roșu (mai multe detalii aici).

  Meteorologii explică faptul că din cauza uraganului Ofelia, care acum lovește Irlanda, soarele pare roșu din cauza unor curenți care au adus praf saharian în Europa de Sud, notează The Thelegraph.

  Urme ale prafului saharian au ajuns și deasupra României, unde cerul s-a văzut duminică mult mai roșu decât de obicei.

  Pictura cerului de toamnă. 15 octombrie 2017. Din orașul meu, București. Foto: Octav Dragan

  Posted by Octav Dragan on Sunday, October 15, 2017

   

  Uraganul Ofelia, format în zona centrală a Oceanului Atlantic, a fost clasat în categoria 3, după ce a trecut sâmbătă seară în Insulele Azore. Înainte de a ajunge în Azore, Ophelia a fost clasat la categoria 2, însă după ce viteza vântului a crescut la 185 de kilometri pe oră a fost trecut la categoria 3 din 5. Totuşi, potrivit previziunilor, uraganul a trebui să scadă în intensitate şi să se transforme în furtună înainte de a ajunge în Irlanda.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad