Românul Dumitru Popescu, CEO al companiei aerospaţiale ARCA Space din New Mexico, SUA, a fost arestat de autorităţi sub acuzaţiile de fraudă, delapidare şi fals în acte, scrie Vocea.biz.

Potrivit presei din Statele Unite, Popescu se află în arestul poliţiei din Dona Ana County, unde a fost transferat după ce a fost reţinut de oamenii legii din Jonesboro, Georgia.

Fraude în valoare de 20.000 de dolari

CEO-ul român este acuzat de cinci infracţiuni de delapidare, 13 fapte de fraudă şi o infracţiune de fals în acte, acuzaţiile vizând sume cuprinse între 100 şi 20.000 de dolari. Conform unor informaţii, Popescu ar fi minţit o altă companie, Anova Technologies, cu scopul de a obţine suma de 20.000 de dolari. Nu este deocamdată clar dacă ARCA Space are vreo implicare în dosar.

Compania ARCA Space se ocupă de construcţia de rachete spaţiale şi a ajuns în centrul atenţiei din SUA după ce a prezentat un vehicul electronic zburător denumit ArcaBoard.

Compania ARCA Space a câştigat contracte inclusiv cu Guvernul României şi cu Agenţia Spaţială Europeană, care i-a dat misiunea de a testa sistemele de paraşutare pentru nava spaţială ExoMars.

Citește continuarea pe vocea.biz

-, 15 noiembrie 2017, 8:22 AM