CEO-ul ARCA Space, românul Dumitru Popescu, arestat în SUA

  de - | 15 noiembrie 2017, 8:22 AM | Internaţional

  0

  Românul Dumitru Popescu, CEO al companiei aerospaţiale ARCA Space din New Mexico, SUA, a fost arestat de autorităţi sub acuzaţiile de fraudă, delapidare şi fals în acte, scrie Vocea.biz.

  Potrivit presei din Statele Unite, Popescu se află în arestul poliţiei din Dona Ana County, unde a fost transferat după ce a fost reţinut de oamenii legii din Jonesboro, Georgia.

  Fraude în valoare de 20.000 de dolari

  CEO-ul român este acuzat de cinci infracţiuni de delapidare, 13 fapte de fraudă şi o infracţiune de fals în acte, acuzaţiile vizând sume cuprinse între 100 şi 20.000 de dolari. Conform unor informaţii, Popescu ar fi minţit o altă companie, Anova Technologies, cu scopul de a obţine suma de 20.000 de dolari. Nu este deocamdată clar dacă ARCA Space are vreo implicare în dosar.

  Compania ARCA Space se ocupă de construcţia de rachete spaţiale şi a ajuns în centrul atenţiei din SUA după ce a prezentat un vehicul electronic zburător denumit ArcaBoard.

  Compania ARCA Space a câştigat contracte inclusiv cu Guvernul României şi cu Agenţia Spaţială Europeană, care i-a dat misiunea de a testa sistemele de paraşutare pentru nava spaţială ExoMars.

  Citește continuarea pe vocea.biz

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad