Cele mai bune producții cinematografice din octombrie, noiembrie și decembrie

  de Special Arad | 9 octombrie 2017, 12:41 PM | Film | Video

  0

  Suburbicon, Capace, 1945, Rodin, God’s Own Country, Murder on the Orient Express, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, Marița, Una mujer fantástica sau Molly’s Game se anunță a fi cele mai bune producții cinematografice din ultima perioadă a acestui an, adică ce a mai rămas din 2017.

  Din lista de mai jos am exclus filmele de animație, comediile de sezon și cele horror, precum și majoritatea blockbuster-elor, cum ar fi, de exemplu, o tâmpenie de remake după Jumanji, de data aceasta simpaticul Robin Williams (†) fiind înlocuit cu… Dwayne „The Rock” Johnson.

  Totuși, am inclus două filme mai puțin artistice și mai mult fantastice. Nu se poate fără Justice League și Star Wars: The Last Jedi!

  OCTOMBRIE

  The Square

  (Pătratul)

  the_square_h_2017

  PREMIERA: 20 octombrie

  Regia: Ruben Östlund
  Cu: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
  Gen film: Dramă
  Distribuitor: Independenta Film

  Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square / Pătratul, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane. Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului crează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială.

  Capace

  vald_ivanovadrian_titieni__large

  PREMIERA: 27 octombrie

  Regia: Sorin Marin
  Cu: Adrian Titieni, Vlad Ivanov
  Gen film: Dramă
  Distribuitor: Bomb Film Production

  Capace este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule. Concurența îl atacă pe Bursă și bărbatul își amintește de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere. O criză de inimă și vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlnește marea, cu oameni simpli și obiceiuri străvechi.

  NOIEMBRIE

  Suburbicon

  suburbicon2

  PREMIERA: 3 noiembrie

  Regia: George Clooney
  Cu: Josh Brolin, Julianne Moore, Matt Damon
  Gen film: Comedie
  Distribuitor: Odeon Cineplex

  O dramă polițistă a cărei acțiune se petrece în anii ’50.

  1945

  1945-Header Image 2

  PREMIERA: 10 noiembrie

  Regia: Ferenc Török
  Cu: Péter Rudolf, Tamás Szabó Kimmel, Bence Tasnádi, Dóra Sztarenki
  Gen film: Dramă
  Distribuitor: Asociatia Filmtett

  12 august 1945, ora 11. În halta unui sat maghiar coboară doi străini, îmbrăcaţi în negru, purtând pălării negre, şi având asupra lor un pachet misterios. În umbra ocupaţiei sovietice, sătenii se pregătesc de nunta fiului notarului, însă reapare şi fostul logodnic al miresei, fost prizonier de război. În doar câteva ore totul se va schimba. Secrete, păcate, judecată, dragoste, trădare, confruntare…

  Heal the Living

  Réparer les vivants

  healtheliving_02

  PREMIERA: 10 noiembrie

  Regia: Katell Quillévéré
  Cu: Andranic Manet, Anne Dorval, Emmanuelle Seigner, Tahar Rahim
  Gen film: Dramă
  Distribuitor: Transilvania Film

  Réparer les vivants (2016) urmează trei povești aparent fără legătură, care se țes cu atenție împreună: un adolescent francez și prietenii săi într-o excursie la mare, care se termină cu o tragedie, o femeie într-un alt oraș care află că inima ei slabă începe să cedeze și trebuie luate măsuri imediate, și două echipe de medici și experți medicali, care se luptă zi de zi să salveze vieți. Totul începe în zori într-o mare furtunoasă cu trei surferi tineri. Un adolescent francez părăsește apartamentul prietenei sale și se alătură prietenilor săi într-o excursie pe litoral pentru surfing. Câteva ore mai târziu, pe drumul de întoarcere, are loc un accident.

  Rodin

  Rodin

  PREMIERA: 17 noiembrie

  Regia: Jacques Doillon
  Cu: Vincent Lindon, Izïa Higelin, Séverine Caneele
  Gen film: Dramă
  Distribuitor: Cine Europa

  God’s Own Country

  Tărâmul binecuvântat

  godsowncountry2

  PREMIERA: 17 noiembrie

  Regia: Francis Lee
  Cu: Josh O’Connor, Alec Secăreanu, Gemma Jones, Ian Hart
  Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
  Distribuitor: Bad Unicorn

  Primăvară. Yorkshire. Tânărul fermier Johnny Saxby îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare. Asta până când apariţia unui zilier român venit pentru sezonul mieilor iniţiază o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

  Justice League

  Liga Dreptății

  Justice-League-2017-The-Flash-Batman-and-Wonder-Woman-justice-league-movie-40116349-1200-800

  PREMIERA: 17 noiembrie

  Regia: Zack Snyder
  Cu: Jason Momoa, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Ben Affleck
  Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF
  Distribuitor: Vertical Entertainment

  Odată ce şi-a recăpătat credinţa în umanitate şi inspirat de sacrificiul altruist al lui Superman, Bruce Wayne apelează la noua sa parteneră, Diane Prince, pentru a învinge un alt inamic extrem de periculos. Batman şi Wonder Woman sunt presaţi de timp să formeze o echipă de super eroi pentru a ţine piept noii ameninţări. Atacul catastrofal asupra omenirii este iminent, iar Liga Dreptăţii, la care se alătură Aquaman, Cyborg şi The Flash, are misiunea aproape imposibilă de a restabili pacea.

  Murder on the Orient Express

  Crima din Orient Express

  murder-orient-branagh

  PREMIERA: 24 noiembrie

  Regia: Kenneth Branagh
  Cu: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Judi Dench, Penélope Cruz, Kenneth Branagh, Willem Dafoe
  Gen film: Crimă, Dramă, Mister
  Distribuitor: Odeon Cineplex

  Renumitul detectiv belgian Hercule Poirot investighează uciderea unui american înstărit care călătorea cu trenul Orient Expres, cel mai faimos tren din lume.

  Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor

  MV5BYzhiMGU1MjUtZjY4Mi00MzhmLTg3NWYtMDQ2MDAyOTQ5MTI4XkEyXkFqcGdeQXVyNjkxMTk5Mzg@._V1_SY1000_SX1500_AL_

  PREMIERA: 24 noiembrie

  Regia: Emanuel Pârvu
  Cu: Șerban Pavlu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni
  Gen film: Dramă

  Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat sa accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj alături de Anisim, Oleg și… Patya.

  Austerlitz

  tim

  PREMIERA: 24 noiembrie

  Regia: Sergei Loznitsa
  Gen film: Documentar
  Distribuitor: Transilvania Film

  Există în Europa locuri care rezistă ca suveniruri dureroase ale fabricilor unde oamenii erau transformaţi în cenuşă. Aceste locuri sunt acum memoriale deschise publicului şi vizitate de mii de turişti în fiecare an. Documentarul îi urmăreşte pe vizitatorii unui astfel de loc ridicat pe teritoriul unui fost lagăr de concentrare. De ce vin ei aici? Ce caută?

  DECEMBRIE

  Marița

  marita-305636l-imagine

  PREMIERA: 1 Decembrie

  Regia: Cristi Iftime
  Cu: Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Lorena-Andrada Zăbrăuțanu
  Gen film: Dramă
  Distribuitor: Micro Film

  Marița este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existenţa unui tânar – acela al desprinderii de tată. Miza este aceea ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el.

  Una mujer fantástica

  O femeie fantastică

  201712954_1-h_2017

  PREMIERA: 8 decembrie

  Regia: Sebastián Lelio
  Cu: Luis Gnecco, Francisco Reyes, Aline Küppenheim
  Gen film: Dramă
  Distribuitor: Transilvania Film

  Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu două decenii mai în vârstă. Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Familia lui nu are încredere în ea. O poliţistă investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta lui soţie îi interzice să vină la înmormântare. Marina este o femeie transexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăşi.

  Molly’s Game

  molly-game

  PREMIERA: 8 decembrie

  Regia: Aaron Sorkin
  Cu: Jessica Chastain, Idris Elba
  Gen film: Biografic, Dramă
  Distribuitor: Vertical Entertainment

  Molly’s Game (2017) este un film biografic care urmărește povestea tinerei Molly Bloom, o fostă schioare profesionistă, care la sfârșitul anilor 2000 a devenit cunoscută sub numele de „prințesa poker-ului“ din Los Angeles. Din cauza unei acumulări de coincidențe, precum și a abilităților sale de afaceri neexploatate, timp de opt ani, Bloom a organizat jocuri de poker clandestine cu mize mari, frecventate de magnați, sportivi de elită și vedete de la Hollywood. În cele din urmă, ea a fost investigată de FBI, care a urmărit activitățile sale criminale până când a fost prinsă într-un raid care a implicat 17 agenți înarmați. Singurul ei aliat a fost avocatul ei, Charlie Jaffey, care a aflat că Molly era mult mai mult decât tabloidele au determinat lumea să creadă.

  Star Wars: The Last Jedi

  Star Wars: Ultimii Jedi

  maxresdefault (2)

  PREMIERA: 15 decembrie

  Regia: Rian Johnson
  Cu: Oscar Isaac, Daisy Ridley, Harrison Ford, John Boyega, Mark Hamill
  Gen film: Acţiune, Aventuri
  Distribuitor: Forum Film România

  După ce a pășit in universul Star Wars (Star Wars: The Force Awakens (2015), Rey își continuă drumul epic, alături de Finn, Poe și Luke Skywalker, în următorul capitol din saga.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.