joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Cel mai căutat hacker român a fost prins, dar a scăpat a doua zi de la Tribunal. FBI oferă o recompensă uriașă

    de - | 30 septembrie 2016, 8:47 AM | Naţional

    0

    Hackerul român Nicolae Popescu de 36 de ani este cel mai căutat infractor din România. FBI a pus o recompensă de 1 milion de dolari pe capul lui. Nicolae Popescu, cunoscut şi sub numele de Nae Popescu, Nicolae Petrache sau Nae Stoichiţiu, se află pe locul doi în topul FBI al celor mai căutaţi infractori cibernetici, fiind căutat de americani de mai bine de 4 ani, potrivit adevarul.ro.

    În urma unei ample acțiuni a DIICOT, numită „Valea Regilor“, Nicolae Popescu a fost reținut alături de alţi 33 de hackeri care acţionau în Bucureşti, Vâlcea şi Teleorman. Hackerul a reușit să fugă a doua zi după reținere, de la Tribunalul Vâlcea, în intervalul de 4 ore dintre ora 18.00, ora expirării mandatului de reţinere, şi ora 22.00, ora emiterii mandatului de arestare preventivă,pentru care fusese adus în fața magistraților din Vâlcea.

    Pe lista FBI

    Complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false, transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals, trafic cu mărci înregistrate false, sunt doar câteva dintre infracțiunile pentru care este acuzat Nicolae Popescu și care apar pe site-ul FBI, la rubrica Most Wanted, în dreptul numelui său.

    d6512e5f298b980bd8f70f53789bac97_xl

    Potrivit site-ului oficial al FBI, „Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii“.

    După estimările FBI, românul a păcălit mii de persoane şi a reuşit să strângă peste 3 milioane de dolari din vânzări fictive pe internet.

    Sursa: Vocea Vâlcii

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.