Ce a căutat ciocoiul Iustin Cionca la balconul Colegiului „Moise Nicoară”? Nimic… s-a dat mare!

  de O. Peniță | 13 septembrie 2016, 12:15 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  3

  Puteam băga mâinile în foc două zile, o săptămână sau 26 de ani strânși de la Revoluție, că Iustinel Marinel Cionca, proaspăt președinte de Consiliu Județean Arad, va participa la deschiderea anului școlar la Colegiul Național „Moise Nicoară”. La nicio altă școală, DOAR la MOISE NICOARĂ!

  Și știți de ce? Pentru că are copilul acolo. Doar pentru atât. Pentru a le arăta, de la balcon, profesorilor cine e „tata”, pentru a se da mare, pentru a-și „posta” copilul pe un alt palier decât restul. Pentru a-l „împinge” în față subtil (așa crede el…). Pentru cam atât a mers lingușitorul Cionca la deschiderea anului școlar la Moise Nicoară și nu la o altă unitate de învățământ din județul Arad. Și pentru cam atât a fost el băgat de PNL, în urmă cu un an, când nu era președinte CJ, în Consiliul de Administrație al școlii.

  Gândiți-vă și dumneavoastră ce ar putea să le spună președintele Consiliului Județean Arad elevilor eminenți și profesorilor de la Moise atât timp cât, la 33 de ani, dumnealui și-a făcut studiile universitare juridice și a învățat pentru examene fiind și primar al localității Pecica. Vă dați seama cât studiu a reușit să „producă” mister Iustinel! Oricum, facem un pariu? Președintele Cionca nu „bate” la cunoștințe 99 la sută dintre liceenii de clasa a XI-a și a XII-a de la Moise. Poate doar la română, atunci când se discută despre Nicolae Filimon și ai lui „Ciocoi vechi și noi”…

  …ăsta e politicianul român, pricopsit cu funcții de răspundere timp de 26 de ani, acesta este nivelul politicii arădene, nu mai trebuie să ne mire nimic.

  Problema era dacă toți politicienii arădeni aveau copiii la aceeași școală. Cum se mai înghesuiau ei să meargă la microfon încât ajungea auditoriul să leșine de atâta ascultat!…

  Primarul Gheorghe Falcă… ok, a fost la mai multe școli, dar și la „Pedagogic” acolo unde studiază fiica sa. Și a și vorbit la microfon. Dar ia judecați dumneavoastră: cum ar fi fost ca și Cionca, și Falcă, stă stea în mulțime, alături de ceilalți părinți, modești și umili în fața bucuriei copiilor, să-i asculte ei pe copii și profesori și nu invers, și nu să ne servească discursuri sforăitoare învățate aproape pe dinafară, în care să nu uite să amintească partidul din care fac parte.

  Și mai facem un pariu: din păcate, dacă PSD era la putere în Arad, exact la fel se întâmpla…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunteţi răi şi nedrepţi. Toată lumea este de acord că trebuie să meargă eforii locali la diverse evenimente publice – cum este şi deschiderea anului de învăţământ – şi nu le impuneţi voi care şi unde să meargă. Pe ăia de la Lipova i-aţi criticat deunăzi că n-au mers la nu-ş ce tăiat de panglică. Dacă erau tot de la PNL, vă bănuiam de partizanat politic. Aşa, bine că daţi şi în unii, şi în alţii (că nu-s mai breji deloc). Dar încercaţi să fiţi cât-de-cât obiectivi şi să nu vă revărsaţi propriile frustrări.

   --10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.