Cică statul român nu a avut încotro… și a vândut marile companii românești, după Revoluție. Inclusiv pe cele profitabile. Spre exemplu, ENEL-ul a fost vândut italienilor și, din ceea ce mai știm și noi, aceștia și-au recuperat banii în timp record. Iar acum o duc dintr-un profit în altul, mai ales că au rentabilizat compania, printre altele reducând drastic locurile de muncă. Dar nu acesta este subiectul nostru, azi, deși tot despre muncă o să scriem.

Subiectul nostru e un concurs. Bineînțeles, că tot am amintit, un concurs la ENEL, organizat de compania italiană pentru ca trei românași să muncească și să primească salarii. Zis și făcut.

O comisie de comisie… din București, de la sediul-mamă, a venit la Arad prin februarie, să tot fie ziua de 8. La concurs s-au prezentat zece persoane, dar selectate – în urma probei scrise și interviului – au fost trei, care au fost anunțate (DOAR) telefonic că sunt admise. Aceste trei persoane, două din Arad și una din Chișineu Criș – fericite bineînțeles – și-au negociat ulterior salariul.

Ca orice companie care se respectă și ține cont de legile românești, reprezentanții ENEL  le-au solicitat celor trei mari câștigători ai unui post în cadrul societății să trimită toate actele pentru ca birourile de personal să se „pună” în ordine.

Buuun… și de aici începe show-ul… cum v-au chemat pe fiecare dintre dumneavoastră, miile de cititori ai Special Arad, să vă dea curent pe gratis, așa i-a mai chemat ENEL pe arădenii admiși la concurs, la muncă. Niente! Nimic! Tăcere!

Cică, spun sursele noastre, directorul mare, general, din București, Federico Panone, s-a pronunțat că nu mai e nevoie de angajați. Că se anulează totul, că de fapt trebuie dați afară oameni, nu angajați alții noi.

Păi bine măi, nenea directoru’, dar de ce i-ai mai pus pe oameni pe drumuri? Ca să le arăți că sunt membrii unei țări bananiere? În care nu contează moralitatea absolut deloc. Cine le plătește acestora stresul legat de concurs, cheltuielile pentru deplasări etc? Cumva statul italian?

Am sunat la departamentul „Comunicare” din ENEL ca să solicităm un punct de vedere. Trebuie să vă spunem că atât de stufos este portalul companiei, de-ai zice că e făcut doar pentru a nu găsi ceea ce ai nevoie! În fine… până acum nu ne-au comunicat nimic. Am sunat de doua ori după ce am luat legătura și le-am trimis email. Probabil că se gândesc la un răspuns. În consecință, când îl vor trimite, o să publicăm.

UPDATE – Genial! A venit răspunsul celor de la ENEL. Scurt și… bat câmpii ce să facă și ei : „Angajarea de noi tehnicieni presupune un proces de analiză, iar durata acestuia este influențată inclusiv de ultimele evoluții de pe piața muncii și de pe piața energiei.”

 

 

Marius Man, 13 martie 2017, 2:43 PM