Caravana Filmelor NexT revine la Arad în August!

  de Tomck@t | 31 iulie 2017, 12:35 PM | Film

  0

  Caravana Filmelor NexT e o parte a Festivalului Internațional de Film NexT împachetată într-o mașină, care cutreieră țara în lung și-n lat. Din vârful muntelui în jos, pe dealuri și câmpii. La Arad, vom putea vedea filmele în aer liber în perioada 21-23 august. Anul trecut, evenimentul a avut loc pe Ștrandul Neptun, în cadrul Zilelor Aradului.

  Caravana Filmelor NexT a început în acest an pe 27 iulie la Baia Mare cu sloganul „picnic și la cinema, sub clar de lună”, iar începând de astăzi, 31 iulie, este în Cluj Napoca. Urmează orașele Vatra Dornei, Oradea, Sinaia, Brașov și Arad.

  Vom reveni în curând cu locația exactă din acest an și cu programul complet.

  Mai mult decât o serie de proiecții de film, Caravana NexT e o experiență, un cinema itinerant care duce scânteia filmelor scurte din oraș în oraș.

  „Aducem cu noi un coș de filme scurte aplaudate la NexT în cei zece ani de festival și, pentru că afară e vară și miroase a vacanță, parcăm la iarbă verde, în parcuri, pajiști și grădini și ne întindem păturile pentru picnic și cinema sub clar de lună”, spun organizatorii.

  Printre filmele de anul acesta din lista Caravanei NexT se găsesc scurtmetrajele „Supă de piatră” (Franța, 2015 / regizor: Clémentine Robach), Lumina roșie” (Bulgaria/Croația, 2016 / regizor: Toma Waszarow), Omul de pe lună” (România, 2016 / regizor: Mihnea Aliciu), Pipa, sexul și omleta” (România, 2016 / regizor: Ana Maria Comănescu), „Aport!” (Israel, 2016 / regizor: Alon Richter) și „Plecarea” (România, 2017 / regizor: Cătălin Drăghici). Lista completă AICI.

  Festivalul Internațional de Film NexT, inițiat în anul 2007, este cel mai mare eveniment dedicat filmelor de scurt și mediu metraj din România, cu o selecție care reunește peste 100 de scurtmetraje în fiecare an, prezentate în cadrul celor două secțiuni competiționale și a numeroase programe speciale.

  Partener media local: Special Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.