Caravana Docuart ajunge și la Arad! „Maratonul documentar” va începe cu un scurtmetraj realizat de un arădean!

  de Tomck@t | 10 aprilie 2017, 3:30 PM | Cultură | Film

  0

  Docuart organizează în perioada martie – iunie 2017 cea de-a 4-a ediție a Caravanei Docuart, iar anul acesta, printre orașele în care se va opri pentru proiecția filmelor, adică Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Satu Mare, Gherla, Târgu Jiu și Vălenii de Munte, se numără și Aradul.

  Caravana reprezintă o extensie a festivalului „București Docuart Fest” (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării.

  „În 2017, evenimentul adaugă destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent”, spun organizatorii.

  Două seri la rând, pe 21 și 22 aprilie, la Arad vor fi proiectate în total 11 filme de lung- și scurt metraj documentar la Cinematograful Arta, dintre care primul, „Pădurarul”, este realizat chiar de un tânăr regizor arădean, Norbert Fodor aka Colbert Nodor, care și-a terminat facultatea la Cluj-Napoca și actualmente locuiește în capitală.

  Programul Caravanei DocuArt la Arad va fi următorul:

  program arad DocuArt

  Proiecțiilor li se vor alătura și realizatorii filmelor pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul. Acest proiect are ca scop popularizarea și încurajarea producției de documentar românesc, stimulând atât regizorii, cât și spectatorii în desfășurarea evenimentului.

  Caravana Docuart este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

  Accesul la proiecțiile Caravanei este liber.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad