Campanie electorală, ediție limitată: ia-ți Divina Comedie de la Claudia!

  de Mihai Todoca | 23 august 2016, 1:53 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  10

  „De la Pământ la Lună (a se citi de la Brad la Arad)” , „20,000 de leghe sub mări (a se citi mandate)”, „Insula misterioasă (n.red. bugetul local pe mod incognito)” , „Testamentul unui excentric (nota bene, campania electorală marca Falcă)”, „Prichindel (Poliția lucrărilor lui Cionca)”, „Agenția Thompson (CJA și biblioteca mobilă)” – toate acestea sunt mari titluri, ale marilor conducători ai urbei, scriitori de proiecte întru cultură și culturalizare, modernizare, europenizare și ecosistemizare. Mulți de „zare”, pentru că într-acolo privim și noi…ne chiorâm, ne prindem cleme de ochi să îi facem oblici să vedem panoramic această inițiativă a „bibliotecii mobile”.

  O inițiativă, recunoaștem, bună pentru utopici dar, chiar și în această „stare”, prost gândită și implementată. Nu este ceva nou (vezi Cluj sau Sibiu), în tramvai sunt trei coșuri cu cărți, călătorii citesc trei pagini și au ajuns la destinație… apoi ce fac? Iau cartea acasă, îndoaie o foaie și reiau lectura mâine? Dacă nu o să mai fie cartea? Dacă o să fie la altcineva în mâini? Cum o să mai știe cineva care al cui e semnul de carte?

  „De ce n-ai venit la lucru azi?

  Șefu…mă iertați dar pe tramvai m-a prins Dante…

  Alighieri?

  Îhî!

  Și ce ți-a zis?

  -Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate-

  Ha? Ești concediat!”

  Dar noi nu abandonăm nici o speranță, deoarece sunt mai puțin de 5 luni până la alegerile parlamentare (a se citi „Cinci săptămâni în balon”), iar campania este în toi, așa cum e asta a Claudiei Boghicevici, cu cartea în tramvai. Bună, rea… na-ți-o frântă că ți-am dres-o!

  P.S. De ce Divina Comedie? Haideți măi… ce întrebare-i asta?!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O prostie, tramvaiele put si sunt jegoase pline de praf si mizerie, sa nu mai zic ca aspectul majoritatii in exterior si interior este jalnic jegos si plin de rugina, vopseaua scorojita. Circula cum vor ele, ca programe nu au, in statii nu sunt programe. Asta ne trebuie noua carti? pai dc vreau o carte ma duc la biblioteca si inchiriez una, nu pe tramvai. Oferiti confort si curatenie aradenilor!!!!!!!

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. NU SUNTETI NORMALI LA CAP, TOT FELUL DE PROIECTE TAMPITE. AIURITE, FARA FOLOS SI DE PROST GUST STITI SA INVENTATI, SA ARUNCATI BANII PUBLICI AIUREA , CINE VREA SA CITEASCA MERGE LA BIBLIOTECA SI ISI INCHIRIAZA O CARTE SAU ISI CUMPARA. FACETI CURAT IN TRAMVAIE SI AUTOBUZE CA SUNT DE TOT JEGUL SI PUTOAREA TAPITERIILE, TAVANELE, GEAMURILE, PARDOSEALA SUNT INFECTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ADUCETI PIESE SI FACETILE INTRETINEREA CA LUMEA CU CARPELI, REZOLVATI PROBLEMA STATIILOR SI PROGRAMELOR DE AUTOBZE SI TRAMVAIE DIN ARAD, FACETI CEVA EFICIENT!!!!!!!!!!!!! NU PROSTI.

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Credeti ca va obliga dna Boghicevici sa cititi in tramvai? Macar circulati cu tramvaiul?
   Poate ca nu sunteti categoria de persoane carora se adreseaza acest gen de initiative.
   Macar aveti respect fata de cei care nu au mai tinut o carte in mana din cine stie ce vremuri indepartate!!!!

   --9 voturi
   +1
   -1
  4. Fac pariu ca oricâte inițiative pozitive ar avea cineva, se găsesc destui ,, inteligenți” bă sa critice bă sa facă mișto etc. Dacă nimeni nu face nimic aud expresii ca in Arad nu se face nimic, ca i oraș mort ș. a. m . d .Poate cârcotașii ăștia mănâncă semințe in tramvai, își lasă staniolul de la pâinea cu margarina pe scaun sau scuipa pe jos.As vrea sa văd altceva de la mulți dintre călători …poate i ajuta cărțile.

   --9 voturi
   +1
   -1
  5. Serios, ma bucur foarte tare de aceasta initiativa.Numai oamenii de o reala valoare puteau pune pret pe un astfel de proiect. Ma gandesc cu bucurie sa merg intr-o plimbare cu tramvaiul si sa va scriu mai apoi impresia personala. In loc sa criticam sau sa gasim minusuri, hai sa ne dam interesul pentru o buna derulare a proiectului si sa ne bucuram de parte plina a paharului care, se pare, e in interesul tututor cetatenilor orasululi Arad. Fara a ne ingriji de mersul trenurilor la Brad, Deva, Slatina…sau vreo alta Locatie!

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Din pacate trebuie sa te contrazic.

    I-mi plac cartile si citesc si carti tiparite, dar si din cele digitale. ZILNIC! Dar sa pui Carti pe Tramvaie, este o ABERATIE. O SFIDARE!

    Pe un Tren Da!!!!
    Dar nici acolo pe cele locale.
    Exista alte solutii sa incurajezi CITITUL Tiparit pe hartie.

    In LUMEA NORMALA LA CAP, pe mijloacele de transport in comun local si de naveta, ai UN ZIAR ZILNIC GRATIS!
    In el dai stiri locale si cateva Internationale, Prognoza Zilei, Programele evenimentelor culturale, sportive, administrative, aniversari importante, …etc. Dar cred ca te-ai prins.
    Ei intr-un asemenea ziar gratuit publici in serii, romane, nuvele, poezii samd.

    PARE LOGIC, NU?

    Pun Pariu ca si activitatea asta este un Proiect pe Bani Europeni, ce costa un sac mai mic, dar cu eficienta ZERO! Dar sti de este cum este?

    Fiindca apare de fiecare data cineva ca tine si spune ce spui tu. SA NE BUCURAM SI DE UN MARE RAHAT!!!!
    O chestie in trendul postedecembrist:

    “LAS CA-I BINE SI ASA, MAI RAU SA NU FIE!”
    Ei uite ca este din ce in ce in ce mai RAU!

    IAR EU CEL PUTIN, REFUZ SA MA BUCUR DE ACTIUNI DE CULTURALIZARE DIN ZONA SUBMEDIOCRA!!!!

    Si te rog sa ma crezi ca nu-mi face placere sa FIU CRITIC! CAND AM DE CE MA BUCUR SI LAUD.

    Dar o asemenea Actiune, nu este altceva decat “O FLEGMA IN FATA IUBITORILOR DE CULTURA”! Stau de vorba cu ei si se simt JIGNITI. Cand ei merg cu proiecte IEFTINE primesc mereu acelasi RASPUNS. NU SUNT BANI!!!!
    Dar pentru asemenea ACTIUNI DE DOI LEI, sunt bani tot timpul.

    Analfabetii in Cultura Incearca sa ne Culturalizeze.
    DISPRETUL ESTE CAT CASA, MAI ABITIR CA-N COMUNISM!

    +5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.