Știți cum e zicala „ce-i frumos, nu durează?”. Se pare că Aradul ar trebui să primescă drepturi de autor pentru acest lucru, cu aplicare directă pe drumurile orașului. Se asfaltează, apoi se sparg. Pare deja un lucru anticipat de arădeni chiar în momentul inaugurării unui drum proaspăt asfaltat. Vorbele „să vedem cât o să țină” apar instantaneu pe buzele tuturor.

Acesta este cazul, din nou (!), și pentru Bulevardul Decebal, care a trecut prin acest proces de „asfalt, târnăcop, asfalt, târnăcop” deja de mai multe ori.

De exemplu, după  ce a fost asfaltat, în urmă cu doi ani, bulevardul Decebal a intrat în lucrări importante de canalizare. Apoi l-au asfaltat din nou. Acum, compania RCS&RDS realizează lucrări de introducere a fibrei optice pe Decebal.

Situația nu e roz nici pentru bulevardul Vasile Milea. După o anunțare pompoasă pe facebook că se reia traficul pe strada proaspăt asfaltată, la nici o lună, acesta a intrat din nou în lucrări de șantier în zona Tribunalului, fapt pentru care, pe atunci, s-au autosesizat și procurorii de la Tribunalul Arad.

Acum, dacă observați cu atenție, „ciopârțirea” lui e din nou planificată. Sunt marcate pe jos linii galbene, care ne duc cu gândul la o nouă înlocurie a țevilor de gaz…

20170630_212315

Asta e, suntem obișnuiți ca străzile orașului să fie într-un continuu șantier, chiar dacă nu este vorba mereu de aceeași companie, nu putem să nu ne gândim că dacă ar exista o mai bună comunicare între firmele private și autoritățile locale, nivelul de trai ar suferi îmbunătățiri. Dar… mai are rost să ne gândim?

Raluca Medeleanu, Mihai Todoca, 4 iulie 2017, 4:21 PM