Blestemul lacului de la Pădurice

  de Raluca Medeleanu | 13 aprilie 2017, 2:56 PM | Recomandările editorilor | Strada

  0

  Legenda meșterului Manole se pare că și-a aruncat „blestemul” peste Arad, însă pe lângă ornamentele care au căzut victime, vraja a tulburat și un lac care dă bătăi de cap arădenilor, municipalității, dar mai ales presei, oferind celei din urmă un subiect de scris inepuizabil.

  Așa cum Mănăstirea Argeș cădea în fiecare noapte, ca mai apoi să fie reclădită în fiecare zi, tot așa se întâmplă, deja de ani de zile, cu lacul de la Pădurice. Degeaba vin omuleții cu pluta și plasa, să strângă mizeria și algele din lac. Vraja malefică se așterne noaptea peste parcul de la Pădurice, iar dimineața – puf! – lacul e din nou infect.

  Mâzgă, bulbuci de jeg, pungi, doze de suc și hârtii încâlcite printre tentaculele vegetației subacvatice, care mai degrabă plutește la suprafață, domnesc zilnic peste lacul de la Pădurice. Acolo e deja habitatul lor. Și-a făcut loc un adevărat ecosistem al scârbei. Nici nu vrem să ne închipuim ce ar scoate la iveală un test de apă dus la DSP! Poate ar fi chiar o idee interesantă. Am descoperi specii noi de bacterii, sau altele crezute dispărute în mezozoic.

  Doar că blestemele astea se mai anulează. În toate legendele a existat un cap luminat care a venit cu o idee și a pus capăt situației de criză. La noi, să sperăm, soluția nu va fi la fel de cruntă ca cea care a rezolvat clădirea Mănăstirii Argeșului.

  Citește și
  Din ciclul „băga-ți-ai picioarele!” – PROVOCAREA APĂ CRISTALINĂ – o campanie Special Arad
  Algele lacului de la Pădurice își așteaptă monumentul…
  Gunoaie pe câmpii, hai să le-aruncăm în lac, copii!

  IMG_0231 IMG_0233 IMG_0234 IMG_0235 IMG_0236 IMG_0237 IMG_0238 IMG_0239

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad