În data de 14 octombrie, începând cu ora 20:00, la Biserica Evanghelic-Luterană cunoscută arădenilor sub denumirea de Biserica Roșie, va avea loc un concert de orgă susținut de un instrumentist italian de renume internațional: Marco Cortinovis.

Organistul Marco Cortinovis s-a născut la Bergamo în anul 1983. A absolvit Conservatorul Girolamo Frescobaldi din Ferrara Italia, la clasa de orgă a prof. Andrea Macinanti. A câștigat premiul I împreună cu Frederic Desenclis la Conservatorul din Orleans (Franța). A participat la numeroase cursuri de Master cu: Marie-Claire Alain, Eric Lebrun, Joris Verdin și Andreas Liebig.

De-alungul timpului a concertat în cadrul mai multor festivaluri din Europa ca și solist sau împreună cu pianistul Matteo Corio și trompetistul Alessandro Stella. Un alt instrument la care Marco Cortinovis cântă este harmonium, din anul 2016 a dat naștere unui duo harmonium și pian împreună cu pianistul Fabiano Casanova.

A colaborat cu Capella Musica di Santa Maria Maggiore din Bergamo și cu Corul Civic la Școala de Muzică Claudio Abbado din Milano.

Din anul 2009 este organist la Catedrala din Bergamo, Italia și profesor de orgă la Academia Santa Cecilia din același oraș.

Program

Marco Enrico Bossi (1861-1925), Tre momenti francescani, op. 140 I. Fervore, II. Colloquio con le rondini, III. Beatitudine
Cristian Gentilini (1974), Cromosfera
Marco Cortinovis (1983), Improvvisazione
Roberto Di Cecco (1977-2015),Plange, regni res publica
Giovanni Pagella (1872-1944), Seconda Sonata per Organo, op.76 I. Introduzione, II. Scherzo, III. Adagio (Duetto), IV. Finale (Fuga)

Special Arad, 11 octombrie 2017, 9:38 AM