Știri Arad. Întreaga lume sărbătorește, în zilele următoare, 500 de ani de la declanșarea Reformei Protestante de către Martin Luther. Biserica Harvest Arad organizează la sediul din Vladimirescu un eveniment deosebit, în colaborare cu Consiliul Judetean Arad, intitulat – Reformatio 500.

Despre ce este vorba? Începând de  joi 3 noiembrie, până sâmbătă 5 noiembrie, în fiecare zi, începând cu orele 18.00, în cadrul bisericii va avea loc o manifestare-reflecție asupra celor mai importante momente și personaje ale Reformei. Este organizată o galerie cu zeci de exponate, gravuri, tablouri reprezentând momente majore ale istoriei Protestante, alături de obiecte preluate din Medievalia, cea mai mare expoziție de obiecte medievale din România. Se vor susține prelegeri tematice în fiecare seară, se va servi cafea, ceai și prăjituri, timp în care vor concerta formații de muzică medievală (Peregrinii și Lupus Dacus – anul acesta susțin un concert la Ateneul Român, cu casa închisă), cât și un quartet de coarde care vor cânta muzică renascentistă și imnuri protestante vechi. 

Pe afișul de mai jos, trimis redacției de pastorul Cristian Bărbosu, căruia îi mulțumim, puteți consulta întregul program:

afis R500 final 2 (1)

Special Arad, 1 noiembrie 2017, 11:07 AM